- Reklama -

URM ministras Linas Linkevičius kliudo čečėnėms motinoms atvykti pas įkaitais Lietuvoje laikomus vaikus? KK nuotr.

Lietuva pirmininkavimą Europos Tarybai gali pradėti tarptautiniu skandalu: Lietuvai gresia būti apkaltintai čečėnų vaikų, Rusijos Federacijos piliečių, pagrobimu – kad svetimos valstybės pilietybę turinčius vaikus laiko įkaitais ir neatiduoda tikriesiems tėvams bei artimiesiems.

Kaip jau rašė „Karštas komentaras“, čečėnams Gatajevams dėl VSD persekiojimo pabėgus į Suomiją ir ten gavus politinį prieglobstį, šeši buvę jų globotiniai nuo 6 iki 16 metų buvo apgyvendinti „SOS vaikų kaime“ ir prie vaikų neprileistas nei RF konsulas Lietuvoje, nei vaikų šeimos nariai.

Kaip „Karštam komentarui“ sakė buvęs AT deputatas Algirdas Endriukaitis, nuo gegužės 23 d. Lietuvos ambasada Maskvoje neišduoda vizos atvykti į Lietuvą „SOS vaikų kaime“ laikomoms čečėnų vaikų mamoms bei kitiems artimiems giminaičiams. Ambasados darbuotojai jau ne vienerius metus savo dukrų, kurios laikomos „SOS vaikų kaime“ ir jau pamiršusios čečėnų kalbą, nemačiusioms motinoms liepia atvykti vizos „po penkių dienų“.

A.Endriukaičio nuomone, Lietuvos ambasados RF taktika akivaizdi: liepti ateiti po penkių dienų, paskui – vėl po penkių dienų. Maskvoje gyvenimas labai brangus, todėl, matyt, tikimasi, kad čečėnės motinos, negaunančios vizos atvykti į Lietuvą pamatyti ir susigrąžinti savo dukrų, neturės iš ko gyventi Maskvoje ir grįš atgal į Čečėniją.

Tai – akivaizdžiausias dvigubų standartų demonstravimas: L.Stankūnaitei vaikas buvo grąžintas šturmuojant vaiko senelių namus ir į pagalbą pasitelkus 240 policijos pareigūnų. Tuo tarpu Lietuvoje įkaitais, neteisėtai laikomi šeši RF pilietybę turintys čečėnų vaikai – ir jų motinoms bei artimiesiems Lietuvos ambasada neišduoda vizos jau nuo gegužės 23 d.

Šaltinių duomenimis, Lietuvos URM ministras Linas Linkevičius esą pasakęs: „Grąžinti Kadyrovui vaikus? Na, jau ne!“

Jeigu URM ministras iš tiesų taip yra pasakęs, tai Linui Linkevičiui derėtų žinoti: ne viena L.Stankūnaitė pasaulyje yra motina – šiuo metu Maskvoje yra Lietuvoje įkaitais laikomų čečėnų vaikų mamos, kurioms – o ne Kadyrovui – ir turi būti sugrąžinti VAIKAI.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!