- Reklama -

LLRA kandidato į prezidentus V.Tomaševskio rinkėjų balsus suinteresuoti perimti dviejų koalicijos partnerių - socialdemokratų ir darbiečių kandidatai į prezidentus. KK nuotr.

„Reaguodamas į didelį rezonansą sukėlusį Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo pasisakymą LR Seime apie Europos Parlamento nario Valdemaro Tomaševskio tariamą nenorą kalbėtis su saugumo departamentu, LLRA Spaudos biuras pareiškia, kad šis nepagrįstai išpūstas ir realaus pagrindo neturintis klausimas yra VSD dalyvavimas rinkimų kampanijoje, o tai draudžia mūsų šalies įstatymai“, – teigiama LLRA spaudos biuro išplatintame pranešime spaudai.

Pasak jo, LLRA lyderis šį mėnesį iš neprisistačiusio asmens iš tikrųjų susilaukė telefoninio skambučio.

„Anonimas nurodė, kad skambina iš Saugumo departamento, o V. Tomaševskiui pasiteiravus apie skambučio tikslą, vyras pabrėžė, kad tai nėra telefoninis pokalbis. Po tokio asmens pareiškimo V. Tomaševski atsakė, kad, jei asmens viršininkas iš tikrųjų yra VSD vadovas, su juo jis rasiąs laiko pasikalbėti. G.Grinos skambučio LLRA lyderis taip ir nesulaukė“, – kvietimo pasikalbėti į VSD aplinkybes aiškina LLRA pranešime spaudai.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė mano, kad V. Tomaševskis nebuvo linkęs kalbėtis su VSD darbuotoju, nes norėjo bendrauti su aukštesnio rango šios struktūros pareigūnu.

“Kiekvienas žmogus sprendžia, ar susitikti, ar priimti tą informaciją, kurią nori pateikti VSD. (…) Galbūt gerbiamas V. Tomaševskis norėjo, kad jį pasikviestų vadovas, jis yra europarlamentaras, galbūt matė reikalą, kad jį informuotų vadovas ar bent jo pavaduotojas”, – trečiadienį interviu “Žinių radijui” sakė L. Graužinienė.

Manoma, kad Prezidento rinkimuose dalyvaujančio V.Tomaševskio rinkėjų balsų perėmimu gali būti suinteresuoti LLRA koalicijos partnerių socialdemokratų ir darbiečių kandidatai į prezidentus – Z.Balčytis ir A.Paulauskas. Tiek vienas, tiek kitas prieš kelias dienas vienoje tiesioginėje TV laidoje pasisakė už artimus Lietuvos ir Lenkijos santykius, prisiminė istoriją,  o kalbėdami apie užsienio politiką pareiškė, kad pirmas vizitas, jeigu būtų išrinkti, būtų į Varšuvą. Stebint šią tiesioginę TV laidos transliaciją, pagal socialdemokratų ir darbiečių kandidatų į prezidentus  kai kuriuos atsakymus netgi galėjo kilti abejonių, ar tikrai šie kandidatai suvokia dalyvaujantys Lietuvos, o ne Lenkijos prezidento rinkimuose.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!