- Reklama -
LLRA-KŠS teigia, kad tai jų partija yra "tikrų kriščionių demokratų partija", nes konservatorių lyderio G.Landsbergio pažiūros visai ne krikščioniškos. KK nuotr.
LLRA-KŠS teigia, kad tai jų partija yra “tikrų krikščionių demokratų partija”, nes konservatorių lyderio G.Landsbergio pažiūros visai ne krikščioniškos. KK nuotr.

Vakar Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Laurynas Kasčiūnas atviru laišku kreipėsi į Jaroslavą Kačinskį, sakydamas, kad nors skatina ir palaiko bendrą Lietuvos ir Lenkijos tautų bendradarbiavimą ir bandymą atgrasyti Kremlių nuo galimo puolimo, vis dėlto šalių bendrystės potencialą menkina Lietuvos lenkų rinkiminė akcija (LLRA), kuri daug metų vykdo sistemingą Rusijos režimui naudingą politiką ir kuria dirbtinį pleištą tarp Lietuvos ir Lenkijos.
Laurynas Kasčiūnas. KK nuotr. „Esu tikras, kad būdama principinga politine jėga, „Įstatymo ir teisingumo“ partija turėtų peržiūrėti bendradarbiavimą su LLRA tol, kol geopolitinės šios partijos nuostatos tiesiogiai prieštaraus strateginiams Lietuvos ir Lenkijos interesams. Lietuvoje jau yra užaugusi nauja Lietuvos lenkų karta, kuri puoselėja lenkų kalbą, kultūrą, tradicijas, bet jaučiasi Lietuvos piliečiais bei nenori būti tapatinami su skaldančia LLRA politika. Būtent tokie žmonės yra ateitis, kuri užtikrins mūsų tautų sugyvenimą ir istorinę dermę, todėl verta juos skatinti.  Turėtume kartu siekti stiprinti žymaus Lietuvos lenko M. Riomerio pasiūlytą tapatybės formulę, pagal kurią lenkiškumas ir lietuviškumas dera tarpusavyje“, – teigė L. Kasčiūnas.
Taip TS-LKD narys sureagavo į šią savaitę LLRA atstovo Z. Jedinskio pareikštą nuomonę, kad užuot didinusi krašto apsaugos finansavimą, Lietuva turėtų pasirašyti nepuolimo sutartį su Rusija, o gynybos finansavimą, prieštaraujant įsipareigojimams NATO, grąžinti į 0,8 proc. nuo BVP lygį.
„Esu tikras, kad toks LLRA veikimas niekaip nesiderina su Lenkijos politine ir kultūrine tradicija. Nors LLRA deklaruoja atstovaujanti Lietuvos lenkų interesams, o ankstesniame šios partijos logotipe netgi pavaizduota Lenkijos vėliava, LLRA požiūris istorijos vertinimo, geopolitiniais klausimais atitinka ne Lenkijos, bet Kremliaus interesus. Ilgus metus LLRA dominuojamoje terpėje gyvenantys Lietuvos lenkai yra lengviau paveikiami Kremliaus vykdomos priešiškos Lietuvai propagandos. Šių metų pradžioje atlikto tyrimo duomenimis, net 64 proc. Lietuvos lenkų teigiamai arba labai teigiamai vertina Vladimirą Putiną. Didžioji jų dalis pateisina ir Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją“, – laiške rašo L. Kasčiūnas.
LLRA-KŠS įsiuto: L.Kasčiūnas – politinis klounas ir melagis   
Reaguodama į tokį Seimo TS-LKD frakcijos nario Lauryno Kasčiūno laišką, Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) išplatino pranešimą, kuriame pareiškė, kad LLRA-KŠS yra tikrų krikščionių demokratų partija ir neturi jokių sąsajų su buvusia sistema, kaip ir L. Kaščiūno puolamas Seimo narys Zbignev Jedinskij.
„Parlamentaro Z. Jedinskio pasisakymai socialiniame tinkle Facebook, kurie tapo dingstimi užsipulti LLRA-KŠS, yra jo asmeninė nuomonė. Seimo narys Z. Jedinskij dažnai reiškia savo pacifistines pažiūras, kartais sarkastiškai, kartais principingai. Beje, sovietmečiu jis taip pat principingai reiškė savo antikomunistines pažiūras ir kaip vienas iš tikrai nedaugelio dabartinių politikų nepriklausė jokioms sovietų vaikų ar jaunimo organizacijoms, netgi nebuvo pionierius, apie ką pabrėžė savo Facebook paskyroje.
Nereikėtų daug dėmesio skirti Seimo nariui L. Kasčiūnui, kuris dažnais išsišokimais pelnė politinio klouno titulą, o netgi melagio, apie ką po jo pastarųjų melagysčių apie tariamą Vilniaus rajono atsilikimą nurodė rajono savivaldybė. Kita vertus, verta pabrėžti šiandien parlamentaro Z. Jedinskio išsakytas teisingas tezes apie tikrąjį konservatorių partijos veidą:
1. Tarp parlamentarų ir aukštas pareigas užimančių konservatorių pilna buvusių Tarybų Sąjungos Komunistų partijos veikėjų;
2. Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis yra nekrikščioniškų pažiūrų, remia LGBT pažiūras;
3. Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai dažnai pasižymi kraštutiniai nacionalistinėmis pažiūromis ir netgi savo parlamentarų gretose turėjo Lietuvos tautininkų, kuriuos prieškariu dosniai rėmė Stalinas;
4. Konservatoriaus L. Kasčiūno kreipimasis į Teisės ir Teisingumo pirmininką Jarosławą Kaczyńskį yra veidmainiškumo viršūnė, kadangi būtent ši partija įžūliai pažemino a. a. Prezidentą Lechą Kaczyńskį jo tragiškos mirties išvakarėse. Pirma skubotai į Seimo darbotvarkę įtraukė, o vėliau didele balsų persvara atmetė pavardžių rašymo įstatymą.
Lenkijos Teisės ir Teisingumo politikai jau seniai įsitikino, kad mūsų konservatoriai, taip vadinamieji krikščionys demokratai, yra dviveidžiai ir veidmainiai ir neatsitiktinai dar prieš maždaug 7 metus nutraukė susitarimą apie bendradarbiavimą su šia partija. Todėl kai kurių politinių klounų išsišokimai, netgi suderinti su kai kuriomis žiniasklaidos priemonėmis, yra paprasčiausiai juokingi“, – teigiama LLRA-KŠS spaudos biuro išplatintame pranešime spaudai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!