- Reklama -
LVŽS komitetuose prasidėjo Vyriausybės priemonių plano aptarimai
LVŽS komitetuose prasidėjo Vyriausybės priemonių plano aptarimai

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Socialinių reikalų komiteto susitikimu su Socialinės apsaugos ir darbo ministru Linu Kukuraičiu prasidėjo LVŽS programinių nuostatų perkėlimo į ruošiamą Vyriausybės priemonių planą kontrolės etapas.
Kaip sakė Seimo narys ir LVŽS Socialinių reikalų komiteto narys Tomas Tomilinas, Vyriausybėje baigiamas ruošti priemonių planas bus pagrindinis įrankis ir Vyriausybės iniciatyvų kalendoriaus pagrindas, todėl Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga įdėmiai stebi jo rengimo procesą ir aktyviai dalyvauja diskusijose.
LVŽS komiteto susitikimo su Socialinės apsaugos ir darbo ministru metu buvo aptarti Vyriausybės programos socialinės politikos priemonių plano metmenys ir pasikeista nuomonėmis dėl pasirinktų prioritetinių klausimų. Tikimasi, jog tokie susitikimai leis užtikrinti, jog Vyriausybės veikla efektyviau įgyvendintų LVŽS programines nuostatas.
„Nuo pirmadienio kaip Seimo atstovas dalyvauju Briuselyje vykstančiose aukščiausio lygio diskusijose apie siekius keisti Europos Sąjungos socialinę politiką, todėl susitikime Vilniuje asmeniškai pristačiau naujausias tendencijas kuriant Europos socialinių teisių ramsčio mechanizmus. Kitas, Lietuvai gal net aktualesnis klausimas – intensyvios derybos dėl Darbo kodekso projekto tobulinimo, kurios turi būti pasiekti finišą kiek įmanoma greičiau“, – sakė Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys Tomas Tomilinas.
Susitikime dalyvavę LVŽS partijos nariai, koalicijos partnerių atstovai teigiamai įvertino pateikto priemonių plano metmenis, atkreipė dėmesį, kad socialinė politika yra tiesiogiai susijusi su bendrąja ekonomikos politika. Tai pagaliau pripažįsta ir Europos komisija. Tad, pavyzdžiui, skatinant investicijas, gerinant verslo aplinką negalima toleruoti situacijos, kad išlaidos socialinei politikai ir bendras BVP perskirstymas per biudžetą mažėtų. Mažėti gali tik valdymui skirtos išlaidos. Tikimasi, jog Vyriausybės planuojamos priemonės leis palengva didinti valstybės rolę perskirstant lėšas ir efektyviai mažinant socialinę atskirtį.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!