- Reklama -

V.Tomaševskis atsikirto R.Juknevičienei. KK nuotr.

“Vakar gavau Jūsų elektroninį laišką, kurio kitaip kaip provokacija negalima pavadinti. Deja, panašiai elgėsi ir Jūsų partijos pirmininkas A. Kubilius šiandien Seime Vyriausybės valandos metu.

Mes visi seniai pripratome prie Jūsų ir kitų konservatorių partijos atstovų išsišokimų, bet viskam yra ribos.

Suprantamas Jūsų tikslas – padalinti, sukiršinti tautinių mažumų atstovus, bet mūsų šalies piliečiai: lenkai, rusai, baltarusiai, kitų tautybių atstovai suprato, kad tik kartu gali užkirsti kelią Jūsų partijos diskriminuojantiems sprendimams. Todėl tautinės mažumos veikė ir veiks kartu nepaisant pigių Jūsų provokacijų ir išsakytų nesąmonių”, – į vakar dienos R.Juknevičienės paklausimą atsakė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis.

Atsakymo gale politikas pridūrė: “P.S. Konservatorių provokacijos jau seniai manęs nestebina, bet esu priblokštas Jūsų nekompetencijos, kadangi daugiau negu Jus žinių apie Lietuvoje vykstančius rinkimus ir politinę sceną turi vyresnių klasių mokiniai.”

R.Juknevičienė : “V.Tomaševskis nepaneigė pažymoje minimo fakto”

“Atsakyme į Rasos Juknevičienės paklausimą Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis nepaneigė Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymoje minimo fakto, kad „pernai Rusijos prezidento administracijos Tarpregioninių ir kultūrinių ryšių su užsienio šalimis valdyboje yra lankęsi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) bei Lietuvos rusų sąjungos atstovai“, – teigiama Seimo TS-LKD frakcijos spaudos tarnybos išplatintame pranešime spaudai.

„Valdemaras Tomaševskis nepaneigia BNS paskelbtos informacijos, pyksta, bet nuo to tik dar daugiau įtarimų, kad viskas buvo taip, kaip parašyta VSD pažymoje, kurią matė BNS. Tad kyla klausimas, ką slepia V. Tomaševskis“, – V. Tomaševskio atsakymą komentuoja R. Juknevičienė.

“Šiandien per Vyriausybės valandą Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius klausė Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus, ar jis nepasitiki saugumo departamento pažymomis, tačiau Premjeras viešumoje cituojamą informaciją paneigė. V. Tomaševskio atsakymas sufleruoja kitokį atsakymą”, – teigiama pranešime spaudai.

Kaip žinia, kad Seimo narė R. Juknevičienė kreipėsi į Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininką Valdemarą Tomaševskį ir Seimo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos seniūnę Ritą Tamašūnienę, klausdama, ar Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovų susitikimas Kremliaus valdyboje vyko prieš Seimo rinkimus?

Kaip žinia, vakar Seimo narė R.Juknevičienė nusiuntė LLRA pirmininkui V.Tomaševskiui klausimus, prašydama atsakyti, ar Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovų susitikimas, minimas BNS nutekintoje slaptoje VSD pažymoje, Kremliaus valdyboje vyko prieš Seimo rinkimus.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!