- Reklama -

Dr. Mindaugo Puidoko vadovaujamos Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijos (LKDP) ir Irenos Stražinskaitės-Glinskienės vadovaujamos Žemaičių partijos dar vasario mėnesį sudaryta koalicija šiandien sulaukė buvusio Lietuvos kariuomenės vado generolo Valdo Tutkaus ir jo komandos visapusiško palaikymo. Kartu paskelbta apie naują TAIKOS koaliciją. Būtent su šiuo naujuoju TAIKOS koalicijos pavadinimu šios partijos ir dalyvaus netrukus vyksiančiuose Europos Parlamento, o vėliau ir LR Seimo rinkimuose.

M. Puidoko vadovaujama TAIKOS koalicija iš karto imasi darbo ir teikia įstatymų pataisas dėl karių siuntimo iš Lietuvos į Ukrainą mokymo tikslais.

„Manau, kad pirmiausia reikia keisti įstatymą dėl Lietuvos karių ir civilių krašto apsaugos sistemos tarnautojų dalyvavimo tarptautinėse operacijose. Jei Ukraina kviečia ar prašo mūsų karių ar civilių apmokyti jų žmones karinių veiksmų, tai turi būti daroma tik mūsų šalies arba kitų NATO šalių narių teritorijoje.

Būtent tokią įstatymo pataisą šiandien rengiu įregistravimui Seime. Esu įsitikinęs, kad mūsų valstybei būtina elgtis apgalvotai ir rūpintis Lietuvos interesais, neįsivelti į karines konfliktines situacijas.

Būtent todėl ir siūlau nesiųsti mūsų karių į Ukrainą, o mokyti jos karius ar kariauti pasiruošusius jos civilius žmones Lietuvoje. Tik patys nesiveldami į tiesioginį karo konfliktą galime apsaugoti mūsų valstybę ir jos žmones“, – įsitikinęs TAIKOS koalicijos lyderis dr. M. Puidokas.

„TAIKA yra tiksliai tai, kas dabar yra svarbiausia Lietuvai ir visam pasauliui. Jos neužsitikrinę mes negalėsime pasirūpinti nei savo Tėvynės, nei savo vaikų, nei tėvų, nei senelių ateitimi. Veikti turime čia ir dabar, nes rytojaus galime ir nebeturėti. Tik patys galime sustabdyti visą įsisukusią beprotybę, pirmiausia stabdydami Lietuvos karių siuntimą į Ukrainą ir taip neleisdami pasmerkti mūsų šalies realiai karo grėsmei.

Turime pagaliau pradėti kalbėti diplomatijos kalba. Tik siekdami taikos galėsime kilti į kovą už tradicines vertybes, už tai, kad mūsų valdžiai prioritetas visuomet būtų Lietuva, kad pagaliau išstūmus iš valdžios kenkėjiška politika užsiimančius liberalkonservatorius, pagaliau turėtume visi kartu realų šansą pakeisti Lietuvoje situaciją į gerą“, – sako TAIKOS koalicijos kandidatų sąrašą į Europos Parlamentą vesiantis M. Puidokas.

Žemaičių partijos lyderė I. Stražinskaitė-Glinskienė įsitikinusi, kad tik vertybinių partijų susijungimas ir pastangos dirbti išvien gali išstumti iš valdžios konservatorius, kurie jau padarė valstybei sunkiai atitaisomą žalą.

„Jei yra tokių partijų kaip LKDP ir Žemaičiai, kurie realiai siekia suvienyti konservatorių suskaldytus Lietuvos žmones ir padaryti viską, kad prisidėtų prie TAIKOS siekio, mes visi turime juos palaikyti ir padėti jiems iš valdžios išstumti konservatorius.

Tarp TAIKOS koalicijos žmonių matau daug protingų, šviesių ir mūsų politinės sistemos nesugadintų žmonių, kurie tikrai myli Lietuvą ir jos žmones, todėl kartu su savo komanda juos palaikysiu ir padėsiu, kad būtent tokie nesisteminiai žmonės ir ateitų į valdžią Lietuvoje“, – sako generolas V. Tutkus.

Prof. Algimantas Kirkutis sako, ,,kad pasirinkti tapti TAIKOS koalicijos kandidatu paskatino tai, kad ši koalicija siekia apsaugoti Lietuvos ekonominius, politinius ir saugumo interesus nuo svetimų šalių lobistų įtakos. Lietuvos ir jos žmonių interesų gynyba – svarbiausia!“

Teisininkas Erikas Pavlovičius mano, kad svarbu siekti, Europos Sąjunga netaptų antra Tarybų Sąjunga – todėl būtina kovoti su valstybingumą naikinančia Europos federalizacija. Lietuvoje privalome įtvirtinti tiesioginę demokratiją, kai žmonėms svarbūs sprendimai realiai priimami referendumo keliu!

Ūkininkas ir žemaitukų augintojas Marijus Čekavičius teigia: ,,Atėjo laikas stiprinti žemės ūkį, o ne jį naikinti prisidengus Žaliąja darbotvarke. Europos parlamente spręsis kam priklausys žemės ūkis – didžiosioms korporacijoms ar žmonėms“.

Teisės profesorius Ryšardas Burda yra įsitikinęs, kad įjungus stabdžius biudžeto lėšų taškymui galima suvaldyti neadekvačias valstybės išlaidas. Tada nereikės kelti ir mokesčių.

Žemaičių partijos vicepirmininkas Egidijus Kaubrys džiaugiasi, kad koalicija laikosi įsitikinimo, kad tradicinių vertybinių stuburas formuojamas šeimoje! Jis negali lankstytis pagal valdžios rinkimų rezultatus! Vaikai priklauso šeimai ir taškas.

 

Politinė reklama. Bus apmokėta iš Lietuvos Krikščioniškosios demokratijos partijos PK sąskaitos. Užs. Nr. EP-01

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!