- Reklama -
Mindaugas Bastys traukiasi iš Seimo pirmininko pavaduotojų. KK nuotr.
Mindaugas Bastys traukiasi iš Seimo pirmininko pavaduotojų. KK nuotr.

Po viešai pateiktos informacijos bei Valstybės saugumo departamento (VSD) pateiktų išvadų dėl galimybių dirbti su slapta informacija atsistatydinu iš einamų Seimo Pirmininko pavaduotojo pareigų. Kitas žingsnis dėl paviešintos informacijos – kreipsiuos į Generalinę prokuratūrą, kad ši pateiktų atsakymą, ar mano veikla pažeidė LR įstatymus.

Suprasdamas, kad paskelbta ir interpretuojama informacija meta šešėlį ne tik man, bet ir Lietuvos Respublikos Seimui, taip pat Lietuvos socialdemokratų partijai, priėmiau sprendimą trauktis iš Seimo Pirmininko pavaduotojo pareigų. Šį sprendimą priėmiau dar prieš nuskambant Seimo Pirmininko Viktoro Pranckiečio viešam raginimui, tačiau turėjau sulaukti LSDP frakcijos posėdžio.

Sulaukęs partijos Seimo frakcijos narių palaikymo savo sprendimą paviešinau.

Noriu pabrėžti, kad visada siekiau būti atviras ir skaidrus politikas. Eidamas Seimo nario pareigas, turiu bendrauti ir bendrauju su daugeliu žmonių. Ne pirmą kadenciją esu išrenkamas vienmandatėje apygardoje. Seimo nario mandatą vertinu kaip apygardos žmonių pasitikėjimą ir įpareigojimą.

Nematau priežasties, kad galėtų būti pradėtas apkaltos procesas mano atžvilgiu. Nes mano veiksmuose nėra nė vieno iš LR Seimo statute įvardytų pagrindų – šiurkštaus Konstitucijos pažeidimo, sulaužytos priesaikos ar įtarimų dėl padarytų nusikaltimų.

Patikslinu, kad nesiekti LSDP primininko pareigų esu apsisprendęs jau anksčiau ir informavęs partiečius bei mane kaip kandidatą iškėlusį Šakių rajono skyrių. Dėl to nedalyvavau jau prieš mėnesį prasidėjusiuose kandidatų į partijos pirmininkus debatuose.

Mindaugas Bastys

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!