- Reklama -

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius sveikina pasiektą susitarimą dėl naujos ES finansinės perspektyvos. KK nuotr.

“Džiaugiamės, kad po ilgų derybų pavyko pasiekti sutarimą dėl naujos Europos Sąjungos finansinės perspektyvos. Šis susitarimas reikšmingas visai ES, o Lietuvai, gavusiai daugiau nei buvo galima tikėtis, tai – itin didelis pasiekimas. Ignalinos atominės elektrinės uždarymui skirta 450 mln. eurų su perspektyva, jog finansavimas nenutrūks ir po 2020-ųjų. Tai tikrai puikus rezultatas“, – apie Briuselyje pasibaigusias derybas dėl 2014-2020 metų ES finansinės perspektyvos sako Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Premjero teigimu, atsižvelgiant į bendrą ES situaciją – sunkmetį, bendrą biudžeto apkarpymą – Lietuva gavo labai daug. „Istoriniu jau vadinamas sprendimas teigiamai paveiks daugelį mūsų gyvenimo sričių. Buvo išgirsti ir žemdirbiai, dėl kurių išmokų suvienodinimo vieningai derėjomės kartu su kaimynais. Iki 2020-ųjų tiesioginės išmokos mūsų ūkininkams turėtų didėti 70 proc.“, – pažymi Vyriausybės vadovas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!