- Reklama -

Algirdui Butkevičiui - Seimo narių klausimai dėl žento veiklos. KK nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija inicijavo klausimų Ministrui Pirmininkui pateikimą dėl jo žento įmonės veiklos. Kreipimąsi pasirašė Seimo nariai iš įvairių frakcijų. Ministras Pirmininkas į klausimus kviečiamas atsakyti artimiausiame Seimo posėdyje, ketvirtadienį, rugsėjo 24 d.

“Susipažinę su viešai skelbiama informacija apie Jūsų žento Evaldo Vaitasiaus ir visuomeninės konsultantės viešinimo klausimams Dalios Kutraitės-Giedraitienės verslo interesus bei nesulaukdami Jūsų viešų paaiškinimų dėl susidariusios situacijos, vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos Seimo statuto 208 straipsnio 13 dalimi reikalaujame, kad Seimo posėdžių salėje žodžiu atsakytumėte į žemiau pateiktus klausimus, o jų svarstymas būtų įtrauktas į 2015 m. rugsėjo 24 d. Seimo posėdžio darbotvarkę:

1. Už kokią kainą Jūsų žentas įsigijo 50 proc. įmonės „Ministerium“ akcijų, kurias anksčiau valdė Jūsų visuomeninės konsultantės Dalios Kutraitės-Giedraitienės sūnus Simonas Giedraitis? Ar Jūsų žentas apskritai mokėjo už akcijas jų įsigijimo metu, nes Jūs viešai teigėte, kad akcijas jis įsigijo išsimokėtinai, tuo tarpu UAB „Ministerium“ atstovai teigia, kad už įsigytas akcijas buvo apmokėta iš karto? Jeigu mokėjo, kokiu būdu tai atliko? Jūs pats esate viešai išsakęs poziciją, kad „jis su viešaisiais ryšiais neturėjo nieko bendra“, – tad kodėl Jūsų žentas gavo viešųjų ryšių įmonės, dirbančios daugiausia tik su valstybiniu sektoriumi, 50 proc. akcijų? Ar šis pelningas akcijų perleidimas nebuvo dovana Jūsų šeimai, siekiant atsilyginti už laimėtus ar būsimus viešinimo konkursus įvairiose Vyriausybės įstaigose? Ar tikite, kad valstybės tarnautojams, sprendžiantiems dėl konkursinių pasiūlymų vertinimo, jokio poveikio nedaro faktas, kad įmonės akcininkas yra pareigas einančio premjero žentas?

2. Dalia Kutraitė-Giedraitienė dirbo Jūsų vadovaujamos Lietuvos socialdemokratų partijos rinkimų kampanijos viešųjų ryšių srityje 2012 metų Seimo rinkimų kampanijos metu. Netrukus po rinkimų ji tapo Jūsų politinio pasitikėjimo konsultante viešinimo klausimams ir jos šeima gavo gerą uždarbį iš Vyriausybės pavaldumo institucijų užsakymų būtent informacijos viešinimo konkursuose. Ar Jūs pats nuoširdžiai tikite tokiais atsitiktinumais? Ar neįžvelgiate protekcionizmo ir piktnaudžiavimo Jūsų vardu bei tarnybine padėtimi? Ar tai gera praktika ir skaidrumo, kuriuo taip dažnai giriatės, pavyzdys? Ar Lietuvos socialdemokratų partijos nariai dalyvavo vertinant konkursus, kuriuose dalyvavo UAB „Ministerium“?

3. Jūs viešai įvardijote, kad prieš žento istoriją atskleidusią žiniasklaidos priemonę imsitės teisminių veiksmų ir Jus tuo klausimu jau konsultuoja dvi advokatų kontoros. Kokios tai advokatų kontoros? Už kokias lėšas ir kieno yra apmokama už šių advokatų kontorų konsultacijas?

4. Viešumoje pasirodė daugybė užsakomųjų, Jus ginančių straipsnių. Kas ir kokiomis lėšomis finansuoja šią Jūsų viešosios gynybos kampaniją?

5. Kokią veiklą vykdo A. Butkevičiaus labdaros ir paramos fondas, kurio rekvizituose oficialus telefono numeris yra nurodomas Jūsų, kaip Seimo nario, tarnybinis telefono numeris (8-698 42665)? Esate viešai teigęs, kad šio fondo veikla buvo nutraukta 2012 m. rugsėjo 1 d., tačiau panašu, kad fondas veiklą vis dar vykdo, nes buvęs Jūsų padėjėjas, dabartinis Vilkaviškio rajono savivaldybės meras Algirdas Neiberka yra oficialiai nurodomas minėto fondo vadovu ir jis pats naujausioje savo viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje nurodo esantis šio fondo vadovas. Fondas taip pat vis dar yra oficialus Kybartų futbolo klubo „Sveikata” rėmėjas. Ar Jūs, užimdamas Seimo nario ir Ministro Pirmininko pareigas, taip pat esate šio fondo valdybos ar kito kolegialaus valdymo organo narys?”

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!