- Reklama -

Klaipėdos miesto tarybos narė Nina Puteikienė

Klaipėdos savivaldybės tarybos Etikos komisijoje buvo svarstyta tarybos narė Nina Puteikienė, kurią Rusų aljansas apskundė dėl vadinamosios respiratorių akcijos.  Jos metu „Puteikis Plius” frakcija pasmerkė Klaipėdos liberalų sudarytą koaliciją su atvirai Lietuvai priešiška jėga – partija „Rusų aljansas”.  Posėdžio pradžioje Nina Puteikienė paprašė komisijos narių Ligitos Girskienės ir Antano Gimbuto nusišalinti nuo šio klausimo svarstymo, nes Ligita Girskienė yra tos pačios frakcijos „Puteikis Plius” narė, o Antanas Gimbutas buvo visuomeninio rinkimų komiteto „Puteikis Plius” kandidatų sąraše.

Šiems dviem nariams nusišalinus, Nina Puteikienė paprašė nusišalinti ir komisijos pirmininkę Aldoną Staponkienę, kadangi ji yra susijusi su Rusijos politika: Aldona Staponkienė, pasak Ninos Puteikienės, ištikimai dirbo Rusijos priedangos agentu žiniasklaidos vadinamam verslininkui Rimantui Stoniui, kurio verslas buvo susijęs su „Gazprom”. Jis finansiškai rėmė ir A. Staponkienę, ir partiją, kuriai priklausė politikė. Per 2004 m. vykusius Seimo rinkimus jo tuomet dar valdyta UAB “Geonafta” į anuometinės Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos rinkimų sąskaitą pervedė 50 tūkst. litų. Nuo 1994 m. A.Staponkienė dirbo skandalingai pagarsėjusiame, 1998 m. bankrutavusiame Vakarų banke Juridinio skyriaus viršininke, R.Stonys buvo šios bendrovės akcininku. Nuo 1997 iki 2004 m. A. Staponkienė buvo Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos generalinė direktorė. Ilgus metus minėtos bendrovės valdybos pirmininkas buvo tas pats R.Stonys. Tačiau Aldona Staponkienė nematė reikalo nusišalinti.

Nina Puteikienė ir Etikos komisijos posėdžio metu savo žodžių neatsisakė.

„Šiandien teigiu lygiai tą patį, ką sakiau žurnalistams kaip per pirmąjį naujai išrinktos Klaipėdos savivaldybės tarybos posėdį, – sakė tarybos narė. – Liberalų sąjūdžio ir Rusų aljanso-Tomaševskio bloko koalicija skleidžia negerą kvapą, nes yra koloradinė-korupcinė . Lygiai taip pat neatsisakau savo žodžių, jog ,,Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos “Valdemaro Tomaševskio blokas” – atvirai antivalstybinė jėga, kurią, kaip vieną iš grėsmių nacionaliniam Saugumui savo ataskaitoje nurodė Valstybė saugumo departamentas.”

Tai, anot N.Puteikienės, akivaizdžiai demonstruoja partijos „Rusų aljansas” atstovė, Seimo narė Irina Rozova, raginanti puoštis Georgijaus juostelėmis, atvirai gina Rusijos agresiją Ukrainoje: „Vertinant Krymo situaciją nenoriu tikėti, kad Rusijos valdžia priėmė tokius sprendimus, kurie neatitinka tarptautinės teisės. Mes nežinome sutarčių, kurios buvo pasirašytos tarp Rusijos ir Ukrainos, turinio.”

“Seimo narės abejonės dėl 1994 metų Budapešto memorandumo, kuriuo JAV, Didžioji Britanija, Rusija pasižadėjo gerbti esančias Ukrainos sienas ir nepriklausomybę, mainais į Kijevo grąžintus branduolinius ginklus, likusius šalyje po Sovietų Sąjungos griūties, yra sunkiai suderinamos su Seimo nario priesaika. Revizionistinis požiūris puikiai atitinka Rusijos vykdomą grobikišką sienų perstumdymo politiką. Toks „nieko nežinantis” ar „tokiu” apsimetantis Seimo narys kelia pavojų ir Lietuvai – Klaipėdos kraštas Lietuvoje yra irgi tarptautinių sutarčių, kurios Rusijai gal ir nelabai patinka, dėka. Europinės dimensijos fone tokie Seimo narės pasisakymai skamba makabriškai”, – mano N.Puteikienė.

“Ar tikrai Vytautas Grubliauskas ir visa liberalų Co pritaria koalicijos partnerių požiūriui, kad Krymo užgrobimas atitinka tarptautinę teisę ir kad teisėtai išrinkta Ukrainos valdžia yra revanšistai?” – retoriškai klausia Klaipėdos politikė.

Pasak Ninos Puteikienės, Rusų aljansas – iš esmės – kišeninė Liberalų sąjūdžio partija. “Už ramų sėdėjimą tarybos posėdžių salėje, liberalai ją dosniai maitina benzinu, dyzelinu, šviežia ir šaldyta žuvimi, rūkyta ir raikyta mėsa, kitomis turgaus gėrybėmis: ši partija jau ilgus metus kaip savame darže šeimininkauja Klaipėdos autobusų parke ir Naujajame turguje. Parke karaliauja viena iš Rusų aljanso lyderių Jelizaveta Daugininkienė, kuri, liberalams pritariant ir dalijantis, be konkurso perka autobusus dviguba nei skelbiama rinkoje kaina, turguje direktoriauja to paties aljanso atstovas Viačeslavas Karmanovas”, – teigiama N.Puteikienės išplatintame pranešime spaudai.

Nina Puteikienė paragino Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską nutraukti gėdingą koaliciją. Nenutraukus koalicijos, paprašė Etikos komisijos svarstyti Klaipėdos liberalų sąjūdžio lyderio, mero Vytauto Grubliausko elgesį: ar jis, pasirašydamas sutartį su atvirai antivalstybine jėga – Rusų aljansu, nepažeidė priesaikos, duotos Lietuvos Respublikai ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių politiko etiką.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!