- Reklama -
"Lazda turi du galus", - E.Masiuliui priminė N.Venckienė. KK nuotr.
“Lazda turi du galus”, – E.Masiuliui priminė N.Venckienė. KK nuotr.

Prieš keletą metų iš Lietuvos išvykusi buvusi Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė savo tinklapyje paskelbė laišką Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui.
„Lietuvos politinė sistema toliau ritasi į dugną. Mūsų visų kantrybę ir pinigus siurbia korupcija, siauri grupiniai interesai, valdžios skandalai, melas, arogancija ir žmonių mulkinimas. Populistai dirbtinai kursto žmonių viltis ir veda šalį į pragaištį. (…) Kam dabar Lietuvoje rūpi įstatymų paisymas ir teisingumas? Kam rūpi Lietuva, kuri kasryt keliasi ir eina į darbą? Mūsų visuomenė reikalauja moralios ir atviros politikos. (…) Principingumas, sąžiningumas ir reiklumas sau – tai pagrindinės mūsų veikimo gairės.” (Liberalų Sąjūdžio manifestas).
Ir štai tau žinia – Seimo narys Eligijus Masiulis, Liberalų Sąjūdžio vadovas įtariamas 100 000 eurų kyšio ėmimu, pinigai rasti jo namuose“, – pradeda laišką N.Venckienė.

Toliau buvusi parlamentarė, politinės partijos „Drąsos kelias“ įkūrėja cituoja politikų pasisakymus:
Liberalų sąjūdžio lyderis E.Masiulis . KK nuotr.“Prisiminkime pastaruosius dvejus trejus metus, kaip kalbėdavo tie patys liberalai spaudoje, televizijoje, kaip buvo cituojami straipsniuose. Jie visą laiką moralizuodavo kitus rodydami, kokie patys yra šventi, skaidrūs, tyri, kokie visiškai kitokie. (…) Aš ne pirmą dieną esu politikoje, todėl galiu patikslinti, kad žodis „neliečiamieji“ yra netikslus. Yra tie, kurių neleidžia liesti, ir tie, kuriuos leidžia liesti. Po šios dienos įvykio kiekvienas mąstantis politikas turi užduoti sau klausimą, kam tai naudinga: buvo neliečiami, o dabar tapo liečiami. Minčių kyla įvairių. Kad vyko tokie dalykai seniai, matyt, yra vieša paslaptis. Bet kodėl dabar staiga viskas pasikeitė ir neliečiami tapo liečiami? (Rolandas Paksas “Nenorėčiau būti Eligijaus Masiulio vietoje“).
“Sakau tai be jokio sarkazmo, nors žinau šiek tiek daugiau apie tave nei skelbiama žiniasklaidoje. Nes ir Prezidentė tavo ministravimo metais privačiuose pokalbiuose kalbėjo, kad esi pats korumpuotiškiausias ministras. Matyt operatyvinių žinių turėjo nemažai. Nors dėl manęs tu draskei savo akis ne vieną kartą, bet pasirodo jos pas tave patį buvo labai jau „kiauliškos“.” (Viktoras Uspaskichas. Nesvarbu, kad pavogė – svarbu, kad atsistatydina? Arba šią savaitę mačiau, kaip miršta valstybė).
„Stebino, kad buvo tylima, nei STT, niekas jų nepačiupinėja. Tai, kad dabar pačiupinėjo sveikintinas dalykas. Manęs visiškai nenustebino, dar labai mažos sumos“ (Petras Gražulis).
Nuo Neringos Venckienės kliuvo ir žurnalistams.
„Iki šiol kaip žiurkės urvuose tyli žurnalistai Bruveris, Vinokuras, Tapinienė, Miliūtė, Pumprickaitė… Tyli Tapinas, kuris dvi dienos iki Masiulio kratų rašė: “Kas nutiko, bičiuliai, klausiu jūsų? Kas mums nutiko? Kodėl 26-aisiais Nepriklausomybės metais mes dar bijome laisvai kalbėti? (…) O baimė yra užkrečiamas, viską naikinantis ir per širdis plintantis virusas. Ir jis jau liečia mūsų jaunimą. Kodėl gi ne – jeigu baimės virusui atveriame duris, jis ima tai, ką turime geriausio. Ir tada darosi baisu – didžiausia mūsų ateities investicija, tikroji Nepriklausomybės karta, Laisvės vaikai irgi jau bijo.” (Andrius Tapinas. Įskųs, kaip Dievą myliu, įskųs).
O tai kodėl tu, A.Tapinai, tyli? Ko tu bijai? Tapinienės, kuri garbino E.Masiulį jos vedamoje laidoje? Ar tau atrodo, kad viskas gerai dėl įtarimų 100 000 eurų kyšio ėmimu? Ar Jus visus ištiko šokas? Ar Jūs nematote, kad esate apgailėtini? Įsivaizduokite, kaip Jūs visi dabar lotumėte, jeigu aš būčiau paėmusi 100 eurų?
O kur R.Valatkos sveikas protas? Buvęs ar esamas politinės partijos Lietuvos Respublikos Liberalų sąjūdžio konsultantas, 2015-05-18 lrytas.lt paskelbęs, kad tikisi padėti šiai augančiai politinei jėgai siekti aukščiausių tikslų, tik taip nukonsultavo Masiulį?
Teisingai parašė Viktoras Uspaskichas, kad iš viešų pasisakymų aišku:  “Pasirodo, nesvarbu, kad pavogė, svarbu, kad atsistatydino. Nes jis labai sąžiningas, principingas, bėda, kad sučiupo – juk toks sąžiningas,“ – rašo Neringa Venckienė.

Ji mano, kad sąžiningumo Liberalų Sąjūdžiui nesuteiks ir A. Guogos ketinimai tirti liberalus melo detektoriumi. „Juk pedofilijos byloje melo detektorius taip pat rodė, kad A.Ūsas ir L.Stankūnaitė meluoja, tačiau tai netrukdė nei E.Masiuliui, nei jo bendražygiams žeminti manęs ir mano bendražygių. A.Ūso giminaičiai iki šiol yra Liberalų Sąjūdžio nariai ir darbuotojai“, – rašo N.Venckienė.
Anot jos, „Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 177 straipsnis reglamentuoja ikiteisminio tyrimo duomenų neskelbtinumą. Šio straipsnio 2 dalis nurodo, jog asmuo pasirašytinai įspėjamas dėl atsakomybės pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 247 straipsnį. Ir šiuo metu įstatymas nedraudžia E.Masiuliui viešai pasakyti, kad jis kyšio neėmė, paaiškinti, kaip tos šimtatūkstantinės grynųjų sumos atsirado jo namuose. Masiulio tyla yra gynybos taktika, kad neprisikalbėtų. Ieškomi ir svarstomi būdai pasiteisinimui“.
„Galbūt ponui Masiuliui viskas ir baigsis gerai. Galbūt viską susitvarkys. Galbūt įrodys savo “tiesas”. Galbūt kainuos tai kainuos.
Esmė ne tai, kad jis bus nuteistas. “Švogerių krašte” ir be teismo žinomos kyšininkų pavardės. Esmė ta, kad lazda turi du galus.
Masiuli, Masiuli, kaip tu niekinai mane, kai aš gyniau bejėgį nuskriaustą vaiką. Kaip tu žeminai visus, padėjusius man kovoti. Tu buvai apkaltos iniciatorius. Tu kalbėjai apie partijos “Drąsos kelias” likvidavimą.
Gal iš tiesų, Masiuli, nuvažiuok į V.Uspaskicho pirtį, kad jis tave išvanotų, išmokytų, kaip reikia atsiklaupti prieš tiesą, sąžinę ir Dievą.
“Veidmainy, pirma išmesk rąstą iš savo akies; ir tuomet aiškiai matysi, kaip išmesti krislą iš savo brolio akies“ (Naujasis Testamentas, Evangelija pagal Matą 7:5)“, – N.Venckienė laišką E.Masiuliui baigia citata iš Naujojo Testamento.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!