- Reklama -

Kaune V.Matijošaičio, o Biržuose - V.Valkiūno laukia nelengva mero kadencija: mat "patriotai", manoma, nenusiramins ir kaišios pagalius į ratus "milicininkui", o Biržuose "šviesūs protai" buria opoziciją ir kuria planus, kaip "išėsti" kitąmet V.Valkiūną į Seimą, kad užimtų jo vietą Biržų mero kėdėje. KK nuotr.

Kelios savaitės prieš antrojo mero rinkimų turo rezultatus Kauno ir Biržų konservatoriams buvo karštos, pilnos įtampos ir baimės. Baimės, kad Andrius Kupčinskas Kaune, o Irutė Varzienė – Biržuose pralaimės. Ta baimė netruko pavirsti į desperaciją, o tokioje būsenoje jau adekvatumo mažai lieka. Todėl konservatoriai prieš politinius konkurentus pradėjo kovoti „juodomis“ priemonėmis: kauniečiams pasiūlyta rinktis tarp „patrioto“ (A.Kupčinsko) ir „milicininko“ (V.Matijošaičio), biržiečiams – tarp „švaraus proto“ (I.Varzienės) ir „nešvarių pinigų“ (V.Valkiūno).

Tačiau, kaip parodė antrojo mero rinkimų turo rezultatai, rinkėjai jau įgauna imunitetą konservatorių juodosioms technologijoms – Kaune, nepaisant „raudonos“ propagandos prieš „milicininką“, laimėjo V.Matijošaitis, Biržuose – V.Valkiūnas. Jis „nešvarių pinigų“ autorius trauks baudžiamojon atsakomybėn privataus kaltinimo tvarka.

Taigi, savo nešvarias iltis prieš politinius konkurentus šiepę Kauno ir Biržų konservatoriai liko it musę kandę. Nors… Tie politiniai konkurentai, nors ir apdrabstyti kibirais „milicininko“ ar „nešvarių pinigų“ purvo, vis vien linkę pasiūlyti „taikos pypkę“ – pvz., Kaune V.Matijošaitis net pakvietė A.Kupčinską darbuotis kartu.

Tačiau, kaip vakar LTV laidoje „Dėmesio centre“ sakė Visvaldas Matijošaitis, jis jau sutarė, kad koalicijoje dirbs visi (o tai yra: socialdemokratai, Liberalų sąjūdis ir visuomeninis komitetas „Kaunas – Kitokia Lietuva“), išskyrus A.Kupčinską, nes su juo sunku susikalbėti „dėl jo asmeninių savybių“.

Suprantama – dvi kadencijas prabuvus Kauno meru, A.Kupčinskui jau „unoras“ neleidžia nusileisti iki žemesnių pareigų. Juoba kaip čia dabar atrodytų: „patriotas“ – „milicininko“ pavaldinys?! Bobutės kurį nors sekmadienį per šv. Mišias, kada užmačiusios „patriotą“ bažnyčioje, kepurėmis užmėtytų: „Agitavai prieš „milicininką“, o dabar pats už „krabus“ parsidavei? Še, tau, še, tau! Tfu!“

Taigi, „prisimilicinkavusiam“ A.Kupčinskui su savo dvylika „apaštalų“ konservatorių Kauno miesto taryboje belieka opozicijoje sėdėti ir melsti Dievą, kad toje šauktinių loterijoje Krašto apsaugos ministerija ir A.Kupčinską į kariuomenę devyniems mėnesiams pašauktų – vis daugiau naudos būtų Lietuvai, o tai po jo valdymo Kaunas – kaip koks „Debalcevo“ katilas, po ukrainiečių karių atsitraukimo: keliuose tokios duobės – kad mašina dalimis gali subyrėti, kai kur gatvėse vietoj asfalto – apskritai purvynas, o Panemunės tiltas – kaip koks atsitraukinėjančių fašistų poelgis – atsitraukiant susprogdinti… (kad po nesėkmingų rinkimų nepavytų taip greitai). O apie Vieverskio gatvės daugiabučius Panemunėje apskritai žodžių trūksta: tarsi ne Kauno valdžia namus statė kauniečiams, o Kijevo valdžia – Rytų Ukrainos „separatistams“…

Biržuose konservatorių padėtis irgi ne ką geresnė. Plakatai – „Švarus protas“ ar „Nešvarūs pinigai“? – biržiečių neįtikino, kad prie konservatorės merės „nugyventame“ rajone dar gali būti pragiedrulių, ir savo vedliu į šviesesnį Biržų rytojų žmonės pasirinko „Respublikonų“ partijos pirmininką Valdemarą Valkiūną. O tada… Žinote tokį posakį apie šunį ant šieno? Na, kad nei pats ėda, nei kitiems duoda? Tai, va, sako, būtent Biržuose taip ir yra.

Pasak šaltinių, tiesioginius mero rinkimus laimėjęs V.Valkiūnas Biržų rajono savivaldybės administratoriaus postą pasiūlė kažkokiam socialdemokratui. O tai jau – ne pagal vietos konservatorių planus.

„Vietiniai konservatoriai įkalbėjo valstiečius ir dar nori pritraukti socialdemokratus, kad šie neitų į valdančiąją koaliciją su V.Valkiūno „respublikonais“, o kad, būnant opozicijoje, blokuotų visus V.Valkiūno projektus. Tikimasi, kad V.Valkiūnui nusibos tie pagalių kaišiojimai į ratus ir jis kitais metais per Biržų vienmandatę į Seimą išeis. O tada būtų nauji mero rinkimai ir Biržų rajono mero postas jau atitektų konservatoriams“, – apie pokiliminius tarppartinius žaidimus pasakojo šaltiniai iš Biržų. Ir pridūrė: „Jau net postai socialdemokratams siūlomi – ką jie gaus, jeigu V.Valkiūną iš Biržų merų į Seimo narius kitąmet „išėsti“ padės”.

Tačiau, kaip sakoma, Dievas stebi, žmogus galvoja; žmogus sugalvojo, Dievas nusijuokė. Tad dar bus matyti, kaip Kaune ir Biržuose tos koalicijos ir tie postai susidėlios.

Kalbant apie socialdemokratus, tai dar po pirmo mero rinkimų turo Kauno socialdemokratai paskelbė remiantys Visvaldą Matijošaitį. Biržų socialdemokratai – susilaikė: žiūrėjo, kas laimės. Tuo tarpu dabar, jau po antro mero rinkimų turo, jeigu tiesiogiai išrinktas Biržų meras iš tiesų siūlo socialdemokratams administracijos vadovo postą, o tai yra – realią valdžią Biržuose, perfrazavus tų pačių konservatorių propagandistus, galima paklausti, ką jie pasirinks: darbą savo rajonui ar „juodąsias technologijas“, apvyniotas „švaraus proto“ popierėliu?

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!