NATO generalinis sekretorius J. Stoltenbergas (oficiali nuotr.) ir Seimo narė J. Sejonienė (Seimo kanceliarijos nuotr.)
- Reklama -

Seimo narei Jurgitai Sejonienei viešai pareiškus, kad per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje Lietuva sulauks klausimų dėl tos pačios lyties porų teisių užtikrinimo, dėl ko, leidžiama suprasti, kitą savaitę Seime ir bus svarstomas tos pačios lyties porų teisių užtikrinimo įstatymas, „Karštas komentaras“ nusprendė išsiaiškinti, ar J. Sejonienė sako tiesą, ar dezinformuoja visuomenę, manipuliuodama liepos mėnesį vyksiančiu NATO viršūnių susitikimu Vilniuje.

„Seimo narė Jurgita Sejonienė prieš kelias dienas yra pasakiusi, kad „NATO viršūnių susitikimo Vilniuje metu Lietuva sulauks klausimų dėl tos pačios lyties porų teisių užtikrinimo“. Taigi „NATO“ dabar yra raktinis žodis, kodėl toks įstatymas turi būti priimtas.

Kadangi Lietuvos visuomenėje buvo daug reakcijų ir diskusijų šia tema (kadangi NATO žinoma kaip karinė organizacija), norėtume paklausti, kaip vienos lyties porų santuokų įstatymas yra susijęs su NATO ir gynybiniais planais, ar NATO negintų Lietuvos pagal 5 straipsnį, jei toks įstatymas nebūtų priimtas?“ – tokį paklausimą nusiuntė „Karštas komentaras“ NATO generaliniam sekretoriui J. Stoltenbergui.

Tai yra nacionaliniai sprendimai, kurie neturi jokios įtakos NATO kolektyvinės gynybos sąlygai, 5 straipsniui“, – teigiama oficialiame NATO atsakyme „Karštam komentarui“.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!