- Reklama -

Europos parlamento narys Valentinas Mazuronis - naujasis Darbo partijos pirmininkas. DP nuotr.

Šeštadienį Kėdainiuose vykusiame trečiajame Darbo partijos suvažiavime buvo renkamas partijos pirmininkas. Į partijos pirmininko postą buvo iškelti 14 kandidatų: partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskich, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, Seimo nariai Saulius Bucevičius, Valentinas Bukauskas, Kęstutis Daukšys, Vytautas Gapšys, Vydas Gedvilas, Artūras Paulauskas, Mečislovas Zasčiurinskas, europarlamentaras Valentinas Mazuronis, taip pat buvęs Seimo narys ir buvęs Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus bei jo žmona Živilė Pinskuvienė.

Daliai kandidatų atsisakius pretenduoti į partijos vadovus, dėl šio posto varžėsi A. Paulauskas ir V. Mazuronis.

Valentinas Mazuronis įsitikinęs, kad Darbo partija taps partija Nr.1 Lietuvoje. “Mes galime ir privalome. Mes galime ir tapsime didžiausia politine jėga po 2016 metų Seimo rinkimų. Artėjantys pusantrų metų – lemiami. Tai turi būti ryžtingų sprendimų metas visuose lygmenyse. Tai lems pergalę”, – prieš balsavimą kalbėjo V.Mazuronis.

Slapto balsavimo metu partijos pirmininku buvo išrinktas V. Mazuronis, už kurį balsavo 613 iš 885 balsavime dalyvavusių delegatų.

„Kalbėsiu apie ateitį, nes būtent į ateitį turime sutelkti visas jėgas. Mūsų siekis — suprasti ir susitarti, kad bendras tikslas — pergalė 2016 m. Seimo rinkimuose. Turime suvokti, kad šiandien esame kryžkelėje. Jeigu pasirinksime įprastą kelią, kur darysime tai, ką darėme iki šiol, kelio pabaigoje mūsų laukia pralaimėjimas. Antras kelias yra duobėtas ir pilnas kliūčių – teks eiti prieš vėją. Mums reikės daug pastangų, tačiau tai yra galimybių kelias, jo finišas – pergalė. Tad ką turėtume pasirinkti: politinę mirtį ar politinę pergalę? Kviečiu pasirinkti sunkesnį kelią, kurio pabaigoje mūsų laukia pergalė. Po 2016 metų mes galime ir privalome tapti stipriausia politine jėga Lietuvoje. Ir taškas. Mes turime sukurti stiprią ir gerai dirbančią komandą. Esame skirtingi, tačiau turime palikti tai, kas mus skiria ir jungtis aplink tai, kas mus vienija. Nuo 2016 m. rezultatų priklausys mūsų galimybės toliau dalyvauti rinkimuose, nuo to priklausys mūsų visų politinė ateitis. Mes turime parodyti, kad jau šiandien darome viską ką privalome ir turime padaryti dar daugiau“, — sakė V. Mazuronis.

Kartu V. Mazuronis pristatė Darbo partijos ateities viziją: „Šiandien Darbo partija valdo trečdalį valstybės. Ir jeigu žmonės nemato, kad darbiečiai dirba geriausiai už visus kitus, vadinasi, tai yra mūsų pačių kaltė. Žmonės nori ir turi matyti realias mūsų pastangas ir darbo rezultatus. Blogiausia yra tai, kad nieko nedarome, o tie pusantrų metų yra lemiami. Parodysime realius darbus ir už mus balsuos. Likę pusantrų metų yra laikas darbui. Tai realus kelias į pergalę. Kartu mes galime ir privalome pateikti konkretų plantą, ką nuveiksime. Pirmiausiai įvardinkime ir išspręskime svarbiausias problemas mūsų valstybėje. Kartu mes galime, privalome ir padarysime, kad mūsų Lietuva būtų gražiausias kampelis pasaulyje“, — kalbėjo V. Mazuronis.

Suvažiavime taip pat buvo patvirtinti 12 pirmininko pavaduotojų ir partijos valdymo organai. Partijos pirmininko pavaduotojais tapo: Virginija Baltraitienė, Valentinas Bukauskas, Kęstutis Daukšys, Vytautas Gapšys, Vydas Gedvilas, Viktoras Fiodorovas, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, Giedrius Mozuraitis, Artūras Paulauskas, Valdas Skarbalius, Darius Ulickas ir Gediminas Vagnorius. Pirmuoju pavaduotoju tapo V. Gapšys.

Suvažiavimo dalyvius bei svečius pasveikino Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas Juozas Olekas, partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko pavaduotojas Petras Gražulis, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininko pavaduotojas Zbignev Jedinskij. Verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus, Lietuvos valstybės tarnautojų profesinės sąjungos pirmininkės pavaduotojas Jonas Katinauskas, Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ valdybos narys Vitalijus Varnas, Jaunimo organizacijos DARBAS pirmininkė Rimantė Valiukaitė, Respublikinės jungtinės profsąjungos pirmininkas Arvydas Dambrauskas. ALDE grupės Europos Parlamente pirmininkas Guy Verhoftadt darbiečiams perdavė savo video sveikinimą.

“Karšto komentaro” šaltinių duomenimis, nemaža dalis buvusių V.Mazuronio bendrapartiečių partijoje “Tvarka ir teisingumas” laukė, kuo baigsis šie Darbo partijos pirmininko rinkimai – V.Mazuroniui stojus prie Darbo partijos vairo, dalis tvarkiečių ketina pereiti į šią partiją.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!