- Reklama -
Irena Haase
Irena Haase

TS-LKD Taryba patvirtino partijos Šakių skyriaus teikimą naujuose Seimo nario rinkimuose kelti advokatės, Šakių savivaldybės tarybos narės Irenos Haase kandidatūrą. Nauji Seimo nario rinkimai Zanavykų vienmandatėje apygardoje vyks po skandalingai pasibaigusios apkaltos procedūros dėl šiurkštaus Konstitucijos sulaužymo iš Seimo pasitraukus Mindaugui Basčiui.
„Konstitucijos normos pamynimas, darbas Lietuvai priešiškos valstybės interesams, tarnavimas ne žmonėms, o įtakos grupėms  – tai pastarojo meto žodžiai, kuriuos girdėjome apie šiam kraštui atstovavusį Seimo narį. Manau, kad Šakių rajonui, Vilkaviškio ir Kauno rajonų miesteliams, kurie sudaro Zanavykų apygardą, yra padaryta didžiulė reputacinė žala. Tačiau manyčiau, kad dar didesnę žalą M. Basčio veikla padarė mūsų valstybei ir žmonių tikėjimui šalies ateitimi, svarbiausių valstybės institucijų veiklos skaidrumu.  Esu teisininkė, advokatė. Todėl puikiai suprantu ne tik M. Basčio vykdytos veiklos didžiules problemas, įvykusios istorijos žalą ir skandalingos apkaltos svarbą, bet ir tas teisines bei moralines bėdas, kuriose šiandien yra nuolatos linksniuojamas visas Seimas, jo valdančioji dauguma“, – teigia kandidatė Irena Haase.
Pasak advokatės I.Haase, pastarųjų metų įvykiai ir nesibaigiantys skandalai Seime parodė, kad tai, kas teisinėje valstybėje turėtų būti valstybingumo pagrindas, šioje Seimo kadencijoje tampa pajuoka ir teisinio nihilizmo išraiška.
„Man, kaip teisininkei, nejauku, kuomet paminami pagrindinės mūsų valstybingumo ir demokratijos institucijos – Konstitucija ir jos aiškinimo galią turintis Konstitucinis teismas. Skaudu, kai Konstitucija ir kiti įstatymai tampa politinių manipuliacijų įrankiu, kuriuo plačiai naudojasi susitepę politikai. Šioje Seimo kadencijoje vyksta siaubingas teisinis nihilizmas ir elgesio chaosas, matomai nulemtas neprofesionalios ir nepatyrusios Seimo narių daugumos, įsitikinusios, kad jie yra privilegijuoti išrinktieji, esantys aukščiau už bet kokį įstatymą. Akivaizdžiausias to pavyzdys – M. Bastys, kuris tikėjo savo privilegija ir iki šiol ją šventai gina, tuo bandydamas įtikinti Šakių rajono žmonėms net ir po to, kai Konstitucinis Teismas turėjo sugrąžinti jį į realybę. Zanavykų apygarda rudenį taps nauju mūšio lauku, kuriame turėsime apginti savo krašto ir valstybės garbę, nes to nesugebėjo padaryti Seimas skandalingoje istorijoje, po Konstitucinio teismo aiškaus verdikto nesugebėjęs įgyvendinti apkaltos proceso ir atimti mandato iš M. Basčio. Tai mane skatina imtis atsakomybės, savo žiniomis ir patirtimi padėti palaikyti teisės viršenybę Seime, o taip pat atkurti mūsų krašto garbę, kurią pamynė susikompromitavę politikai“, – savo sprendimą dalyvauti rinkimuose aiškina I.Haase.
TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia, kad advokatės Irenos Haase pasirinkimas yra nuoseklus TS-LKD siekis padėti Šakių kraštui pakilti po gausybės skandalingų istorijų, į kurias pastaruoju metu šį rajoną įtraukė susitepę politikai.
„Šakių rajono atgimimas prasidėjo prieš metus Edgaro Pilypaičio pergale priešlaikiniuose Šakių mero rinkimuose, po garsios istorijos, kai ilgametį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos merą teisėsauga išvedė su antrankiais. Mes ėmės atsakomybės už šį kraštą ir Šakiai šiandien turi puikų merą. Einame tolyn ir po skandalingos kito šakiečio M. Basčio apkaltos istorijos kandidate siūlome patyrusią advokatę, gerbiamą vietos politikę Ireną Haase. Irena yra žmogus, kuris puikiai išmano Lietuvos teisinę sistemą ir bus didelė paspirtis Seime. Tai žinoma vietos politikė, suprantanti vietos žmonių rūpesčius. Irena taip pat yra ir viena iš mūsų politinių kalinių ir tremtinių bendruomenės lyderių, todėl neabejoju jos moralinėmis vertybėmis, sąžiningumu ir užsidegimu tarnauti Lietuvos žmonių interesams“, – pažymėjo G. Landsbergis.
I. Haase yra baigusi Vilniaus universiteto teisės studijas, dirbo Šakių rajono savivaldybės administracijos įvairių padalinių vadove, nuo 2004 m. verčiasi advokatės praktika. Nuo 2007 m. išrinkta į Šakių rajono savivaldybės tarybą, šiuo metu dirba savivaldybės tarybos Finansų ir rajono plėtros bei Kontrolės komitetuose, Antikorupcijos ir Narkotikų kontrolės komisijose.
I. Haase yra TS-LKD narė, TS-LKD Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos Šakių skyriaus pirmininkė, Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios Šakių parapijos tarybos narė, pirmininko pavaduotoja.
Ištekėjusi, vyras Vilhelm yra Šakių rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir kaimo reikalų skyriaus vyriausiasis specialistas. Turi du vaikus: dukrą Medeiną ir sūnų Hermann.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!