- Reklama -
E.Lementauskas

Parlamentarai Evaldas Lementauskas ir Valerijus Simulik dėl Visagino atominės elektrinės vykdomų teisinių paslaugų pirkimų kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybos vadovą Žydrūną Plytniką.

„Prašome išsiaiškinti ar parengiamuosius naujos atominės elektrinės darbus įgyvendinanti valstybės valdoma bendrovė Visagino atominė elektrinė (VAE) neskelbiamų derybų būdu pasirašydama teisinių paslaugų sutartį už 20,7 mln. litų su Londone registruota tarptautine advokatų kontora “Herbert Smith” nepažeidė viešųjų pirkimų įstatymo“, – rašoma parlamentarų kreipimesi į Ž. Plytniką.

E. Lementausko teigimu, VAE iš valstybės biudžeto leidžiamos milijoninės sumos užsienio konsultantams kelia vis daugiau klausimų.

„Sunku patikėti, kad Lietuvoje nėra kvalifikuotų teisininkų, kurie galėtų konsultuoti energetikos klausimais. Apskritai, juk vyrauja nerašyta taisyklė, kad kiekviena valstybė stengiasi lėšų srautus išlaikyti valstybės viduje, padėti užsidirbti savo šalies verslo ir paslaugų sektoriams. Todėl sunku suvokti, kodėl milijonines sutartis dėl paslaugų, kurias galima pirkti iš savo teisininkų ir ekonomistų, reikia pasirašinėti su užsienio šalių konsultantais“, – sako parlamentaras.

Su ‚Herbert Smith“ pasirašyta sutartis – tik vienas iš VAE sudarytų ir milijonus valstybės biudžetui atsieinančių konsultacinių sandorių.

Didžiosios Britanijos investicijų bankui „N M Rothschild & Sons”, kuris lietuvius taip pat konsultuoja dėl naujos atominės elektrinės statymo projekto, vien šiemet VAE įsipareigojo sumokėti 32 mln. litų. Pernai šiai konsultantų įmonei iš biudžeto buvo sumokėta beveik 12 mln. litų.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!