- Reklama -

Ignalinos meras Henrikas Šiaudinis pasveikino geriausius rajono verslininkus

Jau įprasta, kad baigiantis metams apžvelgiami nuveikti darbai, džiaugiamasi pasiekimais, sveikinama ir apdovanojama. Gruodžio 18 d. Ignalinoje pagerbti geriausi metų verslininkai. Rajono savivaldybės organizuotas šventinis renginys „Verslo diena 2015″ vyko Ignalinos AE regiono plėtros agentūros konferencijų salėje. Verslininkai kviesti pabūti kartu, pabendrauti, pasidžiaugti vieni kitų pasiekimais.

Verslininkus sveikinęs savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis jiems dėkojo už šių metų pasiekimus, geranorišką bendradarbiavimą ir bendravimą ir linkėjo sėkmingų ir prasmingų ateinančių metų, naujų idėjų ir jų įgyvendinimo.

„Dėkojame jums už sukurtas darbo vietas, tvarkingai mokamus mokesčius. Tegul į jūsų namus ir širdis ateina kalėdinis džiaugsmas“, – sakė meras.

Verslininkai kviesti domėtis 2014-2020 metų paramos galimybėmis, taip pat jiems pristatyti savivaldybės darbai kuriant sanatorines paslaugas. Kaip minėta, kitais metais privačių iniciatyvų pastangomis Ignalinoje planuojama pradėti sanatorijos statybas.

Pagrindinė renginio dalis – apdovanojimų verslininkams įteikimas. Šiais metais įsteigtos 8 nominacijos, dvi iš jų – Ignalinos rajono savivaldybės.

Meras Henrikas Šiaudinis ir savivaldybės administracijos direktorius Vidas Kreivėnas pasveikino UAB „BHK Lietuva“ direktorę Viktoriją Luneckienę. Jos vadovaujama  įmonė į rajono biudžetą sumokėjo daugiausia mokesčių. Už verslo stabilumą, jaunimo užimtumo skatinimą plėtrą apdovanota  UAB „Legra“ (vad. Valdas Pipikas).

AB „Swedbank“ Ignalinos filialo vadovė dalia Greizienė prizus įteikė dviem verslo įmonėms: „Už bendradarbiavimą“ sveikinta Kuliuko individuali įmonė ir Ignalinos vartotojų kooperatyvas.

Ignalinos kredito unija „Už sėkmingą verslo plėtrą Ignalinos mieste“ dėkojo uždarajai akcinei bendrovei “Biomediena” (direktorius Kazimieras Krasauskas).

Ignalinos turizmo informacijos centras „Už nuoširdų bendradarbiavimą, veiklos spektro plėtimą ir naujus iššūkius, aktyvias pramogas mėgstantiems, turistams“ savo įsteigtą apdovanojimą įteikė UAB „Namų fabrikas“ vadovui Petrui Mačiuliui. Jo idėja įrengti pramogų parką buvo puikiai įgyvendinta, o Ignalinoje atsirado atraktyvus traukos centras. Ignalinos rajono vietos veiklos grupė „Už verslumo pritaikymą bendruomeninėje veikloje“ dėkojo Arvydui Gaideliui.

Darbo birža „Už socialiai pažeidžiamų asmenų integraciją į darbo rinką“ – AB „Imeda“(direktorius Vytautas Kajėnas).

Ignalinos rajono kaimo plėtros strategijos įgyvendinimo vadovė Ligita Smagurauskienė susirinkusiems verslininkams pristatė 2014-2020 m. ES fondų investicijos kaimo vietovėse perspektyvas, rajono vietos veiklos grupės veiklą ir įgyvendintus projektus. Naujam finansavimo laikotarpiui tikimasi gauti 2,1 mln. eurų, iš kurių 75 proc. bus nukreipti verslo plėtrai, būtent nedidelių įmonių steigimui ir darbo vietų kūrimui. Ignalinos vietos veiklos grupė bus dvisektorinė, kadangi ji susijungė su žuvininkystės VVG. Taigi žuvininkystės sektoriuje praktiškai visa parama nukreipta į verslą (turistinės žvejybos paslaugos, žuvies produktų perdirbimas ir kt.). Akcentuota, kad verslininkams tikrai atsiras naujų galimybių.

Apie investicijų Ignalinos mieste planus kalbėjo Ignalinos  miesto vietos veiklos grupės pirmininkė Jelena Jusis. Tikimasi, kad miesto vietos veiklos grupė, vienijanti valdžios, verslo ir visuomeninių organizacijų atstovus, sėkmingai parengusi strategiją ir gavusi finansavimą, tikrai prisidės prie miesto plėtros. Vienas iš svarbiausių siekių – paslaugų plėtra ir gyventojų užimtumo didinimas. Verslininkai galės gauti paramą darbo įgūdžių įgijimo organizavimui. Linkit verslininkams drąsos ir ryžto buvo pacituota garsaus verslininko Džordžo Paulo Lemano mintis: „Didelei svajonei įgyvendinti reikia tiek pat darbo, kiek ir mažai, tad geriau siekti didelės svajonės.”

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!