- Reklama -

Prezidentė susitiko su Seimo pritarimą gavusiu kandidatu į generalinius prokurorus E. Pašiliu. Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su Evaldu Pašiliu, kurio kandidatūrai į generalinio prokuroro pareigas pritarė Seimas, aptarė neatidėliotinus darbus, kurių reikia imtis, norint užtikrinti efektyvią prokuratūros veiklą.

“Permainos prokuratūroje tampa gyvybiškai svarbios, nes žmonių pasitikėjimas prokuratūra tiesiogiai susijęs su pasitikėjimu teisingumu ir valstybe. Kol kas prokuratūra pasitiki tik 28 proc. šalies gyventojų. Tai rodo, kad būtinas atsakingas ir kritiškas naujojo prokuratūros vadovo požiūris į aplaidaus darbo atvejus. Tik tada sistema apsivalys nuo neatsakingai dirbančių prokurorų”, – teigiama Prezidentūros išplatintame pranešime spaudai.

„Visuomenės lūkestis – stipri ir skaidri prokuratūra, o ne akla savo munduro gynyba. Prokuratūrai būtina atkurti visuomenės pasitikėjimą, tapti modernia, visuomenei atvira institucija“, – sakė Prezidentė.

“Būtina analizuoti kokiu keliu eina Europa ir pasaulis, atsinaujinti, įsileisti į prokuratūros sistemą naujų profesionalių žmonių.

Ikiteisminio tyrimo kokybei pakelti reikalingi mokymai. Prokuratūroje būtina sudaryti galimybes prokurorams tobulinti profesinius gebėjimus, kelti kvalifikaciją. Tai turi tapti svarbia darbuotojų motyvacijos ir karjeros sąlyga.

Artimiausioje ateityje prokuratūros laukia atsakinga rotacija – keisis apie 50 vadovaujančių prokurorų. Šias pareigas turi užimti tik aukšto lygio teisininkai, kurių darbo kokybės rezultatai nekelia abejonių.

Naujojo prokuratūros vadovo laukia iššūkis nustatyti institucijos prioritetus ir pagrindinį dėmesį skirti viešojo intereso gynimui – didžiausią žalą valstybei ir žmonių gerovei darančių veikų tyrimui”, – teigiama pranešime spaudai.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!