- Reklama -
Pederastai norėtų apie 'teisingą' lytinę orientaciją šviesti ir Lietuvos mokinius (Nuotr. quizilla.com)

Birželio 16 d. Seimas priėmė Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymą, pagal kurį draudžiamas teigiamos informacijos, susijusios su homoseksualumu, platinimas per bet kokią žiniasklaidos priemonę, prie kurios gali prieiti vaikai.

Tokio įstatymo priėmimu pasipiktinusi Lietuvos gėjų lyga šiandien kreipėsi į Prezidentą Valdą Adamkų, kad šis grąžintų Seimui šį įstatymą.

Kaip vieną iš motyvų, kodėl įstatymas turėtų būti grąžintas Seimui, Gėjų lygos prezidentas Vladimiras Simonko nurodė, jog „įsigaliojęs įstatymas uždraustų informacijos, susijusios su lesbietėmis, gėjais ir biseksualiais žmonėmis skleidimą visuomenei ir neleistų šiais klausimais diskutuoti mokyklose ir žiniasklaidoje“.

Gėjai skundžiasi Valdui Adamkui, kad šis įstatymas juos diskriminuos lytinės orientacijos pagrindu, „vien dėl lytinės orientacijos paversdamas lesbietes, gėjus ir biseksualius žmones nematomais ir negirdimais visuomenėje“.

Lietuvos gėjų lyga mano, kad informacija apie gėjus, lesbietes ir biseksualius žmones turėtų būti suteikiama mokiniams jau mokykloje, o šis Seimo priimtas įstatymas „užgniaužtų Lietuvos vaikų išraiškos laisvę ir mokyklose apribotų jų prieigą prie svarbios informacijos apie žmonių seksualumą bei įvairovę“. Pasak Lietuvos gėjų lygos rašto Prezidentui V.Adamkui, „uždraudžiant mokyklose teikti išsamią bei teisingą lytinio švietimo informaciją, taip pat ir informaciją apie lytinę orientaciją, visiems jauniems žmonėms – įskaitant jaunas lesbietes, gėjus ir biseksualius žmones – nebus suteikiama gyvybiškai svarbi informacija ir jiems bus sunku iki galo suprasti žmogaus prigimtį“.

Skaitant šį pederastų raštą Prezidentui V.Adamkui, kyla klausimas: ką bendra turi konkretaus asmens potraukis turėti lytinius santykius su tos pačios lyties asmeniu, tokių santykių turėjimas bei skelbimas visam pasauliui, įskaitant ir vaikus, kad „aš – pederastas, lesbietė ir pan.”? Juk Seimo priimtas Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymas nedraudžia tenkinti savo lytinių poreikių su kuo nori: vyru, moterimi, ožiu ar gaidžiu. Traukia vyras? Miegok su vyru. Bet ar būtina visam pasauliui, įskaitant ir vaikus, apie tai rėkti?

KK inf.

2009-06-22

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!