- Reklama -

Teismui perduota vilniečio advokato S.Novikovo nužudymo byla . (KK nuotr.)

Lemtingojo balsavimo dėl "Vilniaus energijos" akcijų perrašymo išvakarėse buvo nužudytas Vilniaus tarybos narys, advokatas S.Novikovas. Jį miesto taryboje pakeitė "Vilniaus energijos" darbuotojas. KK nuotr.

Vilniaus apygardos prokuratūra baigė tirti ir sostinės apygardos teismui perdavė nagrinėti didžiulį rezonansą šalyje sukėlusią baudžiamąją bylą dėl advokato bei Vilniaus tarybos nario Sergejaus Novikovo nužudymo ir kitų nusikaltimų. Kaltinimai byloje pareikšti keturiems asmenims: V. G., J. D., V. T. ir T. K.

Bendromis prokurorų ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnų pastangomis šis labai sunkus ir kiti kaltinamiesiems inkriminuojami nusikaltimai buvo išaiškinti per itin trumpą laiką. Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusių prokurorų, tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad advokato nužudymą iš savanaudiškų paskatų suorganizavo V. G, o jį įvykdė J. D. Šie asmenys jau anksčiau buvo teisti už kitus nusikaltimus. V. G. taip pat kaltinamas didelės vertės – beveik pusės milijono litų – svetimo turto iššvaistymu (Baudžiamojo kodekso 184 str. 2 d.), sukčiavimu (BK 182 str. 2 d.), dokumentų suklastojimu (300 str. 1 d.). Kaltinamieji V. T. ir T. K. kaltinami finansiniais nusikaltimais, t. y. sukčiavimu, dokumentų klastojimu.

Advokatas S. Novikovas buvo nužudytas Vilniuje, šalia banko „Citadelė“, praėjusių metų birželio 1 d.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Kaltinamiesiems V. G. ir J. D. skirta kardomoji priemonė suėmimas.

Baudžiamąją bylą sudaro 19 tomų dokumentų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!