- Reklama -
Prezidentė su Pietų Korėjos verslo kompanijų atstovais aptarė Lietuvos ir Korėjos bendradarbiavimo ir investavimo Lietuvoje galimybes. Nuotr. R. Dačkus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė su didžiausių ir visame pasaulyje žinomų Pietų Korėjos verslo kompanijų atstovais aptarė Lietuvos ir Korėjos bendradarbiavimo ir investavimo Lietuvoje galimybes.

Susitikime, kurį organizavo Korėjos pramonės konfederacija dalyvavo informacinių technologijų kompanijos „Samsung Electronics”, automobilių kompanijos „Hyunday Motors” viceprezidentai, tarptautinės prekybos kompanijos „Daewoo International Corp.” prezidentas, aukštųjų technologijų, elektronikos įmonės „LSIS Co.”, maisto korporacijos „Lotte Strategy&Insight center”, informacinių technologijų kompanijos „Moneual” ir kitų Pietų Korėjos verslininkų organizacijų atstovai.

„Didžiausių Pietų Korėjos kompanijų susidomėjimas Lietuva rodo, kad esame inovatyvi ir patraukli investicijoms šalis. Ypatingai vertinamas mūsų žmonių išsilavinimas, aukšta kvalifikacija, užsienio kalbų žinios ir pasiekimai aukštųjų technologijų srityse. Bendradarbiavimo stiprinimas su Pietų Korėja – tai naujos didelės rinkos mūsų verslui, tai darbo vietos išradingiems mūsų žmonėms ir naujas impulsas ekonomikai”, – sakė Prezidentė.

Pietų Korėja yra viena didžiausių investuotojų pasaulyje, pagal tiesiogines užsienio investicijas pasaulyje užimanti 13 vietą. Pasak Prezidentės Lietuvos ir Pietų Korėjos bendradarbiavime – daug neišnaudotų galimybių. Ypatingai mokslinių tyrimų, biotechnologijų bei informacinių technologijų srityse.

Susitikime su Pietų Korėjos verslininkais Prezidentė pabrėžė, kad Lietuva turi puikias sąlygas investuoti. Lietuvos ekonomika – sparčiausiai auganti visoje Europos Sąjungoje. Esame 21 pasaulyje pagal ekonominę laisvę, 17 pagal verslo sąlygų palankumą ir 16 pagal patrauklumą tiesioginėms užsienio investicijoms. Lietuva pasaulyje garsėja puikiai išvystyta informacinių technologijų infrastruktūra, aplikacijomis mobiliesiems telefonams, programine įranga.

Prekybos apyvarta tarp Lietuvos ir Pietų Korėjos pernai išaugo beveik dvigubai ir sudarė 269 mln. litų, eksportas į Pietų Korėją sudarė 94,8 mln. Lt, importas iš Pietų Korėjos siekė 174,2 mln. Lt. Nuo 2011 metų laikinai taikoma laisvosios prekybos sutartis tarp ES ir Pietų Korėjos suteikia galimybę Lietuvos įmonėms per metus sutaupyti apie 4 mln. Lt muito mokesčių.

Lietuva ir Pietų Korėja jau aktyviai bendradarbiauja mokslinių tyrimų, lazerių gamybos srityse. Lietuvos lazerių gamybos įmonė „Ekspla” turi bendrų projektų su Pietų Korėjos partneriais. Lietuva ir Pietų Korėja taip pat bendradarbiauja Europos Sąjungos 7-ojoje bendrojoje mokslinių tyrimų finansavimo programoje, kurioje vykdo du bendrus projektus „Branduolinio dalijimosi ir radiacinės saugos” srityje ir „Mokslinių tyrimų infrastruktūros” srityje

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!