- Reklama -

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė ketvirtadienį lankėsi Joniškio „Saulės“ pagrindinėje mokykloje, taip pat joje veikiančiame dienos užimtumo centre.

Susitikime „Saulės“ pagrindinėje mokykloje pirmoji ponia domėjosi kokybiško bendrojo ugdymo organizavimo, tinkamos švietimo pagalbos užtikrinimo klausimais, įstaigos patirtimi į ugdymo procesą integruojant vaikus su skirtingais poreikiais.

„Eidami įtraukiojo ugdymo keliu norime matyti mokyklą, kuri yra atvira visiems ir visų poreikiams. Būtina formuoti pozityvų visuomenės požiūrį, sutelkti profesionalią pagalbą, sukurti tinkamą infrastruktūrą. Ne mažiau svarbu rasti veiksmingų būdų motyvuoti kiekvieną mokinį, siekiant mažinti socialinę, ekonominę, kultūrinę atskirtį“, – teigė D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia taip pat teiravosi apie mokyklos patirtį dirbant su mažiau motyvuotais mokiniais ir sprendimus, skirtus neformaliojo švietimo teikiamomis galimybėmis didinti įstaigos auklėtinių susidomėjimą bei įtrauktį.

Lankydamasi dienos užimtumo centre, D. Nausėdienė domėjosi centro lankytojų užimtumu ir veiklomis, kurios suteikia sąlygas ugdyti jų kūrybinius bei savitvarkos gebėjimus, taip pat socialinius įgūdžius, siekiant kuo didesnio žmonių su negalia savarankiškumo ir mažesnio priklausomumo nuo tėvų ar globėjų.

„Dienos ir trumpalaikės socialinės globos paslaugos yra labai svarbios, siekiant didesnės socialinės įtraukties. Tai būtina sąlyga, norint įtraukti šeimos narius į socialinį gyvenimą, darbo rinką, gerinti šeimų psichinę sveikatą. Taip mes suteikiame didesnes galimybes kurti draugišką bendruomenę visiems, trinti linijas tarp negalios ir galios“, – pažymėjo pirmoji ponia.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!