- Reklama -
'Fronto' partijos pirmininką Algirdą Paleckį stebina policijos viešųjų ryšių akcijos, kuriomis stengiamasi užmaskuoti tiesą

2009 vasario 06 d.

Policija savo tinklalapyje patalpino Sausio 16-sios įvykių prie Seimo nuotraukas ir prašo visuomenės padėti atpažinti jose užfiksuotus protesto akcijos dalyvius. „Idėja sveikintina, tačiau labai pavėluota ir todėl įtartina“, – sako partijos „Frontas“ pirmininkas Algirdas Paleckis.

„Kur garantijos, kad įdėtos visos operatyvinės nuotraukos? Ar per tokį ilgą laiką – net tris savaites – negalėjo būti išimti, pavyzdžiui, pačios valdžios atsiųstų provokatorių vaizdai?

Juk tuojau pat po tariamų „riaušių“ valdžia uždraudė mitingus, taip pažeisdama Konstituciją, kurios 36 straipsnis sako: „Negalima drausti ar trukdyti piliečiams rinktis be ginklo į taikius susirinkimus“. Išeitų, jog „riaušės“ buvo naudingos valdžiai?

Ar tikrai buvo riaušės? Juk žmonės daužė tik Seimo langus, kas prilyginama chuliganizmui? Buvo suimta per šimtą asmenų – nejaugi to pritrūko, kad pagaliau policija pripažintų, kad žmonių protestas prieš „naktinius“ valdžios sprendimus buvo teisėtas? Iki tų liūdnų įvykių valdžia nenorėjo klausytis visuomenės balso, o po to ji pati pripažino padariusi klaidas. Kada savo klaidas pripažins policija?

Tokia keista šios viešųjų ryšių akcijos logika vadovaujantis, pasigendame pačių policininkų, aklai šaudžiusių į minią, nuotraukų. Nekartą rodytuose filmuotuose kadruose aiškiai matyti, kad policijos pareigūnai šaudė į žmones iš didelio atstumo, kada neįmanoma tiksliai nusitaikyti. Be to, nukentėjo didelis skaičius niekuo dėtų žmonių, pavyzdžiui, „Fronto“ partijos pirmininko pavaduotojas Antanas Čebatariūnas buvo pašautas nueinantis nuo įvykių vietos, jokiose „riaušėse“ nedalyvavo, langų nedaužė ir t.t.

Ar ši viešųjų ryšių akcija su nuotraukomis nėra vien bandymas gelbėti mundurą ir dangstyti savo pačių padarytas klaidas, kai prokuratūra atlieka tyrimą? Visuotinai žinoma, kad žmonių sveikata ir gyvybė yra svarbiau už kelis Seimo langus, kad prieš imdamasi tokių drąstiškų priemonių, policija turėjo įspėti žmones, be to, su langų daužytojais buvo galima susitvarkyti paprasčiau.

Ši įtartina operatyvinių nuotraukų publikavimo akcija keistai susišaukia su pagarsintais policijos vadovų prasimanymais Sausio 16-ją, kad neva demonstrantai mėtė „Molotovo kokteilius“, neva policija guminėmis kulkomis nešaudė, po to iškilo labai abejotinas, liudytojų teigimu, „Čeriomuchos“ panaudojimo prieš policininkus motyvas“, – sako A.Paleckis.

Kaip žinia, „Fronto“ partija ir jos vadovas Algirdas Paleckis yra apkaltinti riaušių organizavimu, dėl ko vyksta teisminis tyrimas. A.Paleckis tuo klausimu kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

„Fronto“ partija tikisi, kad atsakymą į šiuos ir kitus klausimus duos parlamentinis tyrimas – tokios komisijos suformavimui pritarė 40 Seimo narių.

 

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!