- Reklama -

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. KK nuotr.

Trečiadienį (liepos 10 d.) „Verslo žinių“ paskleista žinia, kad „Gazprom“ ketina 2014 metais pakelti dujų kainas Lietuvai iki „japoniškų tarifų“ nėra pagrįsta jokiais faktais ir gali būti suprasta kaip dar vienas bandymas priminti Lietuvos gyventojams apie „Rusijos grėsmę“ bei pakenkti vykstančioms deryboms tarp Lietuvos ir Rusijos įmonės, teigiama LSDP išplatintame pranešime spaudai.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad „informacija apie neva nuo kitų metų brangstančias Rusijos dujų koncerno “Gazprom” tiekiamas dujas Lietuvai yra klaidinga, nes dar tebevyksta pasitarimai tarp abiejų šalių ekspertų ir derybų informacija nėra viešai skelbiama“.

„Gazprom“ atstovai teigia, kad akcininkams pateikiamos tik sąlyginės prognozės, o ne tiksli būsima kaina. Pastaroji priklausys nuo padėties rinkoje, naftos produktų krepšelio kainų svyravimo.

„Gazprom“ eksporto padalinio „Gazprom export“ vadovas Aleksandras Medvedevas birželio pradžioje pareiškė, kad Rusijos Europai tiekiamų dujų kainų vidurkis šiemet gali nukristi 5,5-8 proc. iki 370-380 JAV dolerių. Pernai Europa dujas iš Rusijos pirko vidutiniškai po 402 dolerius.

“Neatsakingos spekuliacijos byloja apie tam tikrų politinių jėgų siekį bet kokiom priemonėm laimėti informacinį karą, nepaisant neigiamų to pasekmių Lietuvai ir Lietuvos piliečių gerovei”, – teigiama LSDP pranešime spaudai.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!