- Reklama -
Premjeras A.Kubilius užtikrino, kad kitais metais sveikatos apsaugai skirtos lėšos nebus mažesnės, o galbūt ir šiek tiek ūgtelės (KK nuotr.)

LR ministras pirmininkas Andrius Kubilius, susitikęs su Seimo Sveikatos reikalų komiteto (SRK) pirmininku Antanu Matulu, aptarė sveikatos apsaugos sistemos problemas ir užtikrino, kad kitais metais sveikatos apsaugai skirtos lėšos nebus mažesnės, o galbūt ir šiek tiek ūgtelės.

A. Kubilius su SRK komiteto pirmininku sutarė, kad planuojant sveikatos apsaugos biudžetą nebus taupoma nei medikų atlyginimų, nei žmonių sveikatos sąskaita. Taip Vyriausybės vadovas paneigė viešoje erdvėje pasirodžiusios savo ankstesnių žodžių interpretacijas, kad sveikatos apsaugos biudžetas kitąmet neva bus mažesnis.

„Išgirdau premjero patikinimą, kad planai mažinti sveikatos apsaugos biudžetą nėra svarstomi. Tik greičiausiai kitų metų biudžete nenumatyta tokio didelio prieaugio, kokį norėtų matyti Sveikatos apsaugos ministerija, Seimo Sveikatos reikalų komitetas ir sveikatos įstaigų vadovai“, – po susitikimo sakė A. Matulas.

Pasak komiteto pirmininko, pradiniame ministerijos teiktame biudžeto variante buvo siūloma, kad kitų metų sveikatos apsaugos biudžetas būtų beveik 10 procentų didesnis nei šiemet.

Sveikatos apsaugai, įskaitant medicinos darbuotojų darbo užmokestį, šiemet skirta 4 milijardai 50 milijonų litų.

Susitikimo metu A. Kubilius taip pat domėjosi mažųjų ligoninių ir visuomenės sveikatos biurų finansavimo, korupcijos ir kitomis sveikatos apsaugos sistemoje kylančiomis problemomis.

KK inf.

2010-10-01

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!