- Reklama -
Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. KK nuotr.

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, susitikęs Lietuvoje viešinčiu Makedonijos Respublikos Ministru Pirmininku Nikola Gruevskiu, aptarė dvišalius santykius, Makedonijos narystės Europos Sąjungoje (ES) ir NATO perspektyvas bei bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose.

„Džiaugiuosi dvišaliu Lietuvos ir Makedonijos bendradarbiavimu, kuris kasmet stiprėja. Tai įrodo ir vykdomi ES dvynių projektai – Lietuva jau įgyvendino vieną projektą Makedonijoje 2010 metais“, – sakė Lietuvos Vyriausybės vadovas. Premjeras A. Butkevičius pažymėjo, kad mūsų šalis pasirengusi toliau plėtoti bendradarbiavimą ir pasidalyti savo patirtimi su Makedonijos valdžios institucijomis.

Kalbėdami apie ekonominį bendradarbiavimą abiejų šalių premjerai sutarė, kad būtina užtikrinti deramą dėmesį ekonominiams ryšiams.

Ministras Pirmininkas A. Butkevičius pakvietė Makedonijos verslininkus investuoti Lietuvoje ir palinkėjo sėkmės šia Balkanų valstybe besidomintiems mūsų šalies verslininkams.

Susitikime taip pat aptartos Makedonijos narytės ES bei NATO perspektyvos. Lietuvos premjeras pasveikino Makedonijos pastangas ir įsipareigojimus euroatlantinei integracijai, tačiau pabrėžė, jog šalis pati yra atsakinga už savo pažangą.

„Lietuva remia Makedonijos ketinimus prisijungti prie ES, norėtume savo pirmininkavimo ES Tarybai metu matyti pažangą derybų procese, tačiau Makedonija turi būti iniciatyvi ir siekti pažangos: visiškai įgyvendinti vadinamąjį Kovo 1-osios susitarimą, siekti susitarimo su Graikija dėl pavadinimo, pasirašyti sutartį su Bulgarija dėl gerų dvišalių santykių ir bendradarbiavimo“, – teigė Ministras Pirmininkas ir pažymėjo, kad Lietuvos ekspertai yra pasirengę pasidalinti patirtimi dėl dvišalių istorinių komisijų veiklos.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!