- Reklama -
Lietuvos Republikos Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. KK nuotr.

Šiandien Rygoje vykstančiame Šiaurės ir Baltijos šalių bei Jungtinės Karalystės premjerų Šiaurės ateities forume Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius dalyvavo diskusijose žaliosios ekonomikos skatinimo bei skaitmeninės atskirties mažinimo temomis.

Kalbėdamas apie žaliosios ekonomikos konkurencingumo svarbą, Lietuvos vyriausybės vadovas atkreipė dėmesį į neišnaudotas galimybes plėtojant atsinaujinančią energetiką. „Vartotojui turi būti nesunkiai prieinama saulės, vėjo ir bioenergetika, šioje srityje taip pat reikia plėtoti mokslinius tyrimus ir naujas technologijas. Vyriausybės turi užtikinti, kad žaliosios energetikos skatinimo programos neiškreiptų laisvos rinkos ir neužkrautų vartotojams nepamatuotos mokestinės naštos“, – sakė premjeras A. Butkevičius.

Diskusijoje apie tai, kokių privalumų ir problemų atneša skaitmeninių technologijų įsigalėjimas viešajame paslaugų sektoriuje, buvo pažymėta, kad visuotinis ekonomikos ir paslaugų skaitmeninimas gali apsunkinti atskirų socialinių grupių visavertę integraciją į visuomenę. Taip pat pabrėžta, jog šią problemą galima išspręsti plėtojant bendrą skaitmeninį raštingumą, einant gyventojų švietimo ir informavimo keliu.

Ministras Pirmininkas A. Butkevičius pristatė Lietuvos pasiekimus plėtojant informacines technologijas privačiame ir viešajame sektoriuose. „Esame vieni iš lyderių pasaulyje pagal mobilių technologijų ir šviesolaidinio interneto skverbtį. Dabar keliame uždavinį sukurti tokias elektronines paslaugas, kurios būtų suprantamos ir lengvai naudojamos kuo platesniame gyventojų rate. Čia slypi šalies konkurencingumo ir modernizavimo galimybės“, – kalbėjo Lietuvos Vyriausybės vadovas.

Rygoje taip pat įvyko neformalūs premjero A. Butkevičiaus pokalbiai su Forume dalyvavusių Švedijos, Suomijos, Danijos, Islandijos, Latvijos ir Estijos bei Jungtinės Karalystės vyriausybių vadovais. Ministras Pirmininkas A. Butkevičius išsakė prašymą paremti Lietuvos siekį įstoti į EBPO ir pakvietė juos į Rytų partnerystės valstybių vadovų susitikimą, kurį numatoma surengti Vilniuje lapkričio mėnesį.

Be to, Ministras pirmininkas A. Butkevičius priėmė Švedijos premjero F. Reinfeldt kvietimą apsilankyti Stokholme balandžio mėnesį.

Šiaurės ateities forume taip pat dalyvavo verslo, akademinės bendruomenės atstovai bei ekspertai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!