- Reklama -
Saulius Skvernelis su Europos Komisijos Pirmininko pavaduotoju Fransu Timmermansu aptarė Europos Sąjungos ateities perspektyvas. Vyriausybės nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis su Europos Komisijos Pirmininko pavaduotoju Fransu Timmermansu aptarė Europos Sąjungos ateities perspektyvas. Vyriausybės nuotr.

Šiandien Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis su Europos Komisijos Pirmininko pavaduotoju Fransu Timmermansu aptarė Europos Sąjungos ateities perspektyvas, BREXIT, paramos Ukrainai klausimus, taip pat energetinio ir branduolinio saugumo aktualijas.

Premjeras pažymėjo, kad Lietuvos žmonės palankiai vertina mūsų šalies narystę Europos Sąjungoje, todėl Lietuva dės visas pastangas siekiant Bendrijos valstybių narių vienybės. „Esame tvirtai įsitikinę visų ES šalių indėlio svarba kuriant mūsų bendrą ateitį“, – teigė S. Skvernelis.

Jis akcentavo elektros tinklų sinchronizacijos per Lenkiją su kontinentine Europa būtinybę, pabrėždamas, jog Lietuva šioje vietoje tikisi tvirtos EK paramos. Ministro Pirmininko žodžiais, mūsų šalis taip pat tikisi greitų bendrų sprendimų siekiant plėtoti regioninę dujų rinką ir bendrą infrastruktūrą.

Skvernelis dar kartą atkreipė EK dėmesį į Baltarusijos Astravo atominės elektrinės keliamą grėsmę ir pabrėžė, kad Lietuva nepakeis savo pozicijos šiuo klausimu bei toliau sieks jai prieinamomis priemonėmis užtikrinti šalies žmonių saugumą. F. Timmermansas į tai atsakė, jog ES ir toliau laikysis pozicijos, jog dėl Astravo AE būtina atlikti tarptautinius saugumo patikros testus, tik tuomet projektas galėtų būti tęsiamas.

Susitikime pabrėžta, jog išorės saugumas yra bei turi likti vienu iš svarbiausių ES prioritetų. EK vicepirmininkas padėkojo Lietuvai už „europinio solidarumo svarbos supratimą sprendžiant migracijos problema ES viduje“. Jis taip pat atkreipė dėmesį į sunkią šiandienos Italijos, susiduriančios su neblėstančiu migrantų srautų, situaciją ir pabrėžė, jog ES šioje vietoje turi pademonstruoti bendrą solidarumą ir suteikti realią pagalbą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!