- Reklama -
Saulius Skvernelis lankydamasis Ukrainoje susitiko su šios šalies Prezidentu Petro Porošenka. Nuotr. autor. Ukrainos Prezidentūra, president.gov.ua
Saulius Skvernelis lankydamasis Ukrainoje susitiko su šios šalies Prezidentu Petro Porošenka. Nuotr. autor. Ukrainos Prezidentūra, president.gov.ua

Vakar Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis lankydamasis Ukrainoje susitiko su šios šalies Prezidentu Petro Porošenka. Be aptartų ekonominio bendradarbiavimo galimybių, sėkmingų dvišalių santykių, atkreiptas dėmesys į šių metų rudenį vyksiančias Rusijos karines pratybas „Zapad 2017“.

Abu pritarė, kad šių pratybų platus mastas, apimantis teritorijas prie Baltijos valstybių ir Ukrainos sienų, iš tiesų neramina.

„Esame susirūpinę karinių pratybų „Zapad 2017“ planais. Šios pratybos vyks prie Rusijoje ir Baltarusijoje esančių vakarinių sienų. Tokie veiksmai neigiamai veikia saugumo padėtį Europoje ir didina nenumatytų incidentų riziką“, – sakė premjeras S. Skvernelis.

Susitikime taip pat didelis dėmesys skirtas dvišaliam ekonominiam bendradarbiavimui. Prezidentas P. Porošenka pabrėžė transporto ir logistikos srities svarbą. Pasak jo, dėl Rusijos blokados Ukrainai tenka ieškoti kitų susisiekimo kelių, todėl tranzitas per Lietuvą jiems yra labai svarbus.

Prezidentas padėkojo mūsų valstybei už teikiamą paramą bei už ypač tvirtą premjero S. Skvernelio kalbą Kijevo saugumo forume. Be to, Prezidentas  P. Porošenka teigiamai įvertino mūsų šalies Seime Europos reikalų ir Užsienio reikalų komitetų šių metų kovo pradžioje priimtą sprendimą, kuriuo buvo patvirtintas „Lietuvos planas Ukrainai 2017-2020“. Jis apibrėžia mūsų šalies dvišalės paramos Ukrainos reformoms iniciatyvas naujam 3 metų laikotarpiui.

Susitikimo metu pasidžiaugta įsigaliojusiu beviziu režimu Ukrainai. Nuo šiol jos gyventojai galės laisviau keliauti po daugelį Europos Sąjungos valstybių.

Prezidentas P. Porošenka pažymėjo, kad jie ryžtingai ir neatsigręždami atgal sieks įgyvendinti reikalingas reformas. Pasak šalies vadovo, tai yra pagrindas Ukrainos ateičiai Europoje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!