- Reklama -

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. KK nuotr.

Socialdemokratų pastangų dėka Lietuvos gyventojai vasaroti, atostogauti gali ramiau. Jau už liepos mėnesį už suvartojamas dujas jie mokės mažiau, taip pat laukia ir pigesnis šildymo sezonas.

Susiderėjusi su „Gazprom“ dėl 331 milijono litų kompensacijos už dujas Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) vadovaujama Vyriausybė paskelbė, kaip pigs dujos buitiniams vartotojams. Nuo liepos 1 d. gyventojai už suvartotas dujas vidutiniškai mokės apie 15–23 proc. mažiau.

Iki 500 kubinių metrų per metus suvartojantiems klientams, dujas naudojantiems tik maistui ruošti, dujų kaina mažės 14,6 proc., t. y. nuo 2,67 iki 2,28 lito už kubinį metrą.

Vartotojai, naudojantys gamtines dujas maistui ruošti arba būsto šildymui ir suvartojantys per metus iki 20 tūkst. kubinių metrų už dujas mokės 22,5 proc. mažiau, jiems dujos pinga nuo 1,87 lito iki 1,45 lito, o daugiau nei 20 tūkst. kubinių metrų suvartojantiems dujų kaina mažėja 22,8 proc. – nuo 1,84 lito iki 1,42 lito už kubinį metrą.

Kaip atpigs šildymas, paaiškės artimiausiu metu. Dabar skaičiuojami dujų tarifai komerciniams vartotojams, t. y. ir šilumą tiekiančioms įmonėms. Sumažėjus perkamų dujų kainai, įmonės paskelbs, kaip sumažins šildymo kainas gyventojams.

„Džiaugiuosi, kad pavyko įgyvendinti šį uždavinį ir pasiekti konkurencingą dujų kainą. Lietuvos gyventojai, vartojantys dujas maistui ruošti ar būstui šildyti, realiai pajus dujų kainos sumažėjimą“, – sako Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!