- Reklama -

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. KK nuotr.

Mieli moksleiviai ir studentai, gerbiami mokytojai ir dėstytojai, garbioji švietimo bendruomene,

Rugsėjo 1-oji – didelė ir šviesi šventė, neaplenkianti nė vieno iš mūsų, – visi buvome mokiniais, turėjome savo antrus namus – Mokyklą.

Gyvename tokiu laiku, kai mokslas yra patikimiausias mūsų sąjungininkas. Dar senovės graikai sakė, kad išmintingas ne tas, kuris daug žino, o tas, kurio žinios naudingos. Todėl norime, kad mokykla ar universitetas, suteikdami žinių, sykiu ugdytų laisvą ir atsakingą asmenybę, stiprintų mūsų tautinę ir pilietinę savimonę. Kad, būdami laisvi kurti savo likimus, savo indėliu stiprintume gerovės valstybę – Lietuvą. Jai reikia drąsių idėjų, veržlios energijos, naujų ir patirtimi grįstų įžvalgų.

Sveikinu sulaukus vienos spalvingiausių ir jaunatviškiausių švenčių. Juk rugsėjo 1-ąją gėlės moksleivių rankose rodo mokytojams kelią į mokyklas, o aukštąsias mokyklas užplūsta gausūs būriai jaunimo.

Pirmąją rudens dieną, žyminčią naujų mokslo metų pradžią, Mokslo ir žinių dieną linkiu visiems gražios šventės, kuri mums primena, kad žinios atveria galimybes ir kad mokytis turime visą gyvenimą.

Ministras Pirmininkas

Algirdas Butkevičius

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!