- Reklama -

LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, prasidedant Seimo rudens sesijai, tradiciškai su Seimo valdyba aptarė svarbiausius naujo politinio sezono darbus, pristatė savo inicijuotas įstatymų pataisas.

Paskutinius kadencijos mėnesius pradedantis Seimas, pasak Prezidentės, jau nesuspės parengti ir priimti kokybiškų naujų teisės aktų, todėl turėtų koncentruotis ties nepabaigtais darbais.

„Ekonominė situacija šalyje kol kas stabili, tačiau aplink Lietuvą – įtempta. Todėl, nepaisant rinkimų karštinės, paskutinius mėnesius visiems politikams būtina elgtis atsakingai: vengti populistinių pasiūlymų ir sprendimų, nežadėti to, ko neįmanoma įvykdyti, susitelkti ties tuo, kas svarbiausia valstybei ir jos žmonėms”, – pabrėžia Prezidentė.

Pasak šalies vadovės, svarbiausias šio rudens darbas – finansinio stabilumo užtikrinimas. Būtina priimti Konstitucinį ūkio stabilumo ir augimo taisyklių įstatymą, kuris užtikrintų, kad su valstybės finansais bus elgiamasi atsakingai ir tvirtinant kitų metų biudžetą.

Prezidentė ragina parlamentą pirmiausia įvykdyti senus rinkėjams duotus pažadus. Dar nuo praeito rudens žmonės laukia esminės šilumos ūkio pertvarkos, tačiau kol kas turi tik galimybę pasirinkti šilumos punkto prižiūrėtoją.

Prezidentė atkreipė dėmesį į bandymus politizuoti teisėsaugos institucijas, grąžinti privilegijas valstybės tarnautojams, ragindama Seimą išvengti tokių sprendimų.

Rudens sesijai šalies vadovė pateikė keletą naujų, kovai su korupcija svarbių, iniciatyvų: siūloma įvesti kadencijas valstybės ir savivaldybės įmonių vadovams, skaidrinti lobistinę veiklą ir teisėkūros procesą.

Bendradarbiavimą su šios kadencijos Seimu šalies vadovė vadina dalykišku ir rezultatyviu: per trejus metus priimtos 122 Prezidentės inicijuotos įstatymų pataisos, sukurti nauji įrankiai kovai su korupcija, tobulinama teismų ir teisėsaugos institucijų veikla, skaidrinami viešieji pirkimai ir politinių partijų finansavimas, pradėtos istorinės pertvarkos energetikos sektoriuje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!