- Reklama -

Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė šeštadienį išvyksta darbo vizito į Gruziją, kur dalyvaus naujai išrinkto Gruzijos Prezidento Georgijaus Margvelašvilio inauguracijos iškilmėse.

Vizito metu taip pat įvyks dvišalis Lietuvos ir Gruzijos Prezidentų susitikimas, kuriame bus aptariama ES Rytų partnerystės politika ir pasirengimas Vilniaus viršūnių susitikimui.

Pasak Prezidentės, Gruzijai ir šiuo metu ES Tarybai pirmininkaujančiai Lietuvai tai ypač svarbus metas, nes Vilniuje paaiškės kokia kryptimi toliau vystysis Europos Sąjungos santykiai su Rytų partnerystės šalimis.

„Vilniuje laukia lemiami sprendimai. Gruzijos ir kitų Rytų partnerių apsisprendimas eiti europiniu keliu ne tik paskatins šių šalių pažangą bei gerovę, bet ir turės strateginę reikšmę visos ES saugumui. Labai svarbu, kad Gruzijai užtektų politinės valios sėkmingai įgyvendinti prisiimtus įsipareigojimus ir mes kartu galėtume kurti Europos ateitį”, – sakė Prezidentė.

Lapkričio 28-29 d. Vilniuje įvyksiančiame aukščiausio lygio susitikime, kuriame dalyvaus ES šalių ir Rytų partnerių lyderiai, tikimasi parafuoti ES ir Gruzijos Asociacijos sutartį bei laisvosios prekybos susitarimą. Taip pat bus siekiama pažangos sprendžiant vizų liberalizavimo klausimus. Gruzijos žmonėms tai palengvins keliones į ES šalis.

Vilniaus viršūnių susitikimas bus vienas pagrindinių ir didžiausių Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai renginių.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!