- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė vyks į Latviją, kur susitiks su Latvijos Prezidentu Raimondu Vėjuoniu. Nuotr. iš www.lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį, rugpjūčio 20 d., darbo vizito vyksta į Latviją.

Šalies vadovė susitiks su Latvijos Prezidentu Raimondu Vėjuoniu, su kuriuo aptars dvišalius santykius bei regionui aktualius klausimus – Baltijos šalių saugumo stiprinimą, bendradarbiavimą NATO, bendro intereso energetikos ir transporto projektų įgyvendinimą. Susitikime taip pat bus kalbama apie Europos Sąjungai tenkančius iššūkius sprendžiant pabėgėlių ir paramos Graikijai klausimus.

Vizito Latvijoje metu Prezidentė kartu su šios šalies vadovu dalyvaus NATO strateginės komunikacijos kompetencijos centro (STRATCOM) oficialioje inauguracijoje. Praėjusių metų liepą Rygoje įkurtas NATO centras prisidės stiprinant informacinį saugumą, kovojant su priešiška propaganda, formuos Aljanso strateginės komunikacijos doktriną, atliks informacinės erdvės analizę, nustatys geriausias praktikas, kaip dekonstruoti apie NATO šalis skleidžiamą melą ir atremti informacines atakas.

Šio centro veikloje jau dirba vienas Lietuvos karininkas. Nuo rugsėjo darbą centre pradės antrasis mūsų šalies atstovas. Iš viso prie centro veiklos yra prisijungusios 7 Aljanso narės – Lietuva, Latvija, Estija, Lenkija, Vokietija, Jungtinė Karalystė ir Italija. Artimiausiu metu savo ekspertus planuoja atsiųsti ir Nyderlandai, Jungtinės Amerikos Valstijos bei Suomija, kuri yra NATO partnerė.

Tai trečiasis akredituotas NATO kompetencijos centras Baltijos valstybėse. Lietuvoje nuo 2012 m. veikia NATO energetinio saugumo, o Estijoje nuo 2008 m. – kibernetinio saugumo kompetencijos centrai.

STRATCOM centro inauguracijoje taip pat dalyvaus JAV senatorius Johnas McCainas ir šios šalies Senato delegacija, Aljanso šalių vyriausybių ir kariuomenių atstovai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!