- Reklama -

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvauja Europos Vadovų Tarybos posėdyje. Nuotr. iš lrp.lt

Europos Vadovų Tarybos posėdyje dalyvaujanti Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su kitų ES šalių vadovais aptarė ES ir Rusijos santykių būklę ir tolesnę jų pažangą.

Pasak Prezidentės, su Rusija, kaip ir su visais kaimynais, Europos Sąjunga turi bendradarbiauti lygiaverčiu pagrindu.

„Geri Europos Sąjungos santykiai su Rusija neturi būti grindžiami nuolaidomis Rusijai. Dialogas turi būti naudingas abiem pusėms, skaidrus ir pagrįstas abipuse pagarba”, – sakė Prezidentė.

Šalies vadovės teigimu, Europa su Rusija siekia turėti platų visa apimantį ir įpareigojantį susitarimą, kuris apimtų ES svarbius klausimus, tokius kaip sąžininga prekyba energetiniais ištekliais, aukščiausių ES branduolinių saugumo standartų taikymas, Pasaulio prekybos organizacijos įsipareigojimų ir normų vykdymas, žmogaus teisių ir įstatymo viršenybės principų įgyvendinimas.

Pasak šalies vadovės, Lietuvai aktualus energetinis bendradarbiavimas su Rusija turėtų būti atviras ir skaidrus. Šioje srityje Lietuvai svarbūs du tikslai – siekti energetinio tiekimo saugumo ir užtikrinti Europos energetikos konkurencingumą įgyvendinant Trečiąjį ES energetikos paketą. ES taip pat turi siekti, kad Rusija, vykdydama naujus branduolinės energetikos projektus, laikytųsi visų tarptautinių branduolinės saugos ir aplinkosaugos reikalavimų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!