- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Ukrainos Aukščiausios Rados Pirmininku Volodymyru Rybaku. Dž.G. Barysaitės nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Ukrainos Aukščiausios Rados Pirmininku Volodymyru Rybaku. Susitikime buvo aptarta Ukrainos pažanga įgyvendinant įsipareigojimus, reikalingus Asociacijos sutarties su ES pasirašymui. Taip pat kalbėta apie pasiruošimą lapkritį Vilniuje vyksiančiam Rytų partnerystės viršūnių susitikimui.

„Asociacijos sutarties su Ukraina pasirašymas yra svarbus visai ES ir turi geostrateginę reikšmę. Jos pasirašymas – investicija į saugaus, stabilaus ir klestinčio Europos kontinento kūrimą. Tačiau viskas priklauso nuo pačios Ukrainos pasiryžimo žengti europiniu keliu. Tai turi tapti postūmiu, vienijančiu visas Ukrainos politines jėgas. Integracija reikalinga ir naudinga visų pirma pačiai Ukrainai ir jos žmonėms”, – sakė Prezidentė.

Pasak šalies vadovės, nors Ukrainos padaryta pažanga yra akivaizdi, tačiau lieka nemažai teisės aktų, dėl kurių šios šalies politinės jėgos turi susitarti. Iki Vilniaus viršūnių susitikimo liekant kiek daugiau nei dviem mėnesiams, pastangos turi būti dar intensyvesnės.

Ukrainos Radai tenka ypatinga atsakomybė greitai ir kokybiškai priimti reikalingus įstatymų pakeitimus teisinės ir teismų sistemos, rinkimų, verslo aplinkos gerinimo ir žmogaus teisių užtikrinimo srityse.

Prezidentė rugsėjo 20 dieną vyksta į Jaltos konferenciją, skirtą Ukrainos europinėms perspektyvoms aptarti. Joje šalies vadovė susitiks su Ukrainos Prezidentu Viktoru Janukovyčiumi. Prezidentės vizitas į Ukrainą ir pokalbis su šios šalies vadovu yra svarbus žingsnis sprendžiant likusius klausimus prieš Vilniaus viršūnių susitikimą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!