- Reklama -

LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. lrp.lt nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė išvyko oficialaus vizito į Daniją. Šalies vadovė susitiks su Danijos Parlamento pirmininku Mogens Lykketoft, Ministre Pirmininke Helle Thorning – Schmidt ir Karaliene Margrethe II, lankysis Danijos Karališkoje bibliotekoje taip pat susitiks su Danijoje studijuojančiu Lietuvos jaunimu. Vizito metu Prezidentę lydės užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Bendradarbiavimui su Šiaurės ir Baltijos šalimis Lietuva skiria ypatingą dėmesį. Lietuvą ir Daniją nuo pat Nepriklausomybės atkūrimo sieja stiprūs bendradarbiavimo ryšiai. Danija viena pirmųjų pripažino atkurtos Lietuvos valstybės nepriklausomybę ir suteikė didelę materialinę pagalbą mūsų šaliai. Danija taip pat palaikė Lietuvą siekiant narystės ES ir NATO. Danų kariai jau ketvirtą kartą patruliuoja Baltijos šalių oro erdvėje.

Minint Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmetį mūsų šalyje lankėsi Danijos Karalienė, o minint diplomatinių santykių 20-metį – Danijos premjerė.

Oficialaus vizito metu Prezidentė su Danijos vadovais aptars politinių ir verslo ryšių stiprinimo galimybes, ekonominę padėtį Europoje, Šiaurės ir Baltijos valstybių bendradarbiavimo perspektyvas, pasirengimą deryboms dėl daugiamečio 2014-2020 m. ES biudžeto bei Lietuvos pasirengimą pirmininkavimui ES Tarybai.

Danija jau 40 metų yra ES narė ir 7 kartus pirmininkavo ES Tarybai. Lietuvai šiemet pirmą kartą teks ši atsakomybė.

Lietuvą ir Daniją sieja glaudus ekonominis bendradarbiavimas ir verslo ryšiai. Danija yra viena aktyviausių investuotojų Lietuvoje ir vysto projektus nekilnojamo turto, finansinių paslaugų, gėrimų, pramonės įrengimų bei tekstilės sektoriuose.

Jau kelis dešimtmečius intensyviai plėtojami ir Lietuvos – Danijos kultūriniai ryšiai. Bendrus projektus vykdo teatralai ir kino kūrėjai, dailininkai ir literatai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!