- Reklama -
"Mūsų tauta įrodė, kad laisvės dvasios ir vienybės nepajėgūs sunaikinti net ir patys galingiausi tankai", - sako Prezidentė. Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė drauge su 25 mokiniais iš Sausio 13-osios mokyklos įžiebė užrašą #Laisvė, simbolizuojantį prieš ketvirtį amžiaus apgintą Lietuvos nepriklausomybę.

„Sausio 13-oji – diena, kai Lietuva apgynė savo Laisvę. Mūsų tauta įrodė, kad laisvės dvasios ir vienybės nepajėgūs sunaikinti net ir patys galingiausi tankai. Todėl labai svarbu, kad kasdien išnaudotume Laisvės dovaną – kurdami Lietuvą, jos ateitį ir gerovę“, – sakė šalies vadovė.

Pasak Prezidentės, nuo Sausio 13-osios praėjus ketvirčiui amžiaus išaugo nauja – Nepriklausomos Lietuvos karta, kuri šį tikėjimą laisve turės perduoti ateities kartoms. Tai įpareigojimas, kurį kiekvienam Lietuvos piliečiui padovanojo mūsų laisvės gynėjai.

„Atmintiną Sausio 13-ąją prieš ketvirtį amžiaus Lietuva laimėjo vieną didžiausių savo pergalių ir gavo nepamirštamą istorinę pamoką, kad Nepriklausomybę ir laisvę gali apginti tik visos tautos vienybė. Prieš ją kapituliuoja imperinė galia, atsitraukia šarvuočiai ir tankai. Tegul ši pergalė bus neišsenkantis mūsų įkvėpimo šaltinis ginti, mylėti ir kurti Lietuvą.”

S. Daukanto aikštėje sumontuoto užrašo aukštis – 1,80 m., ilgis – daugiau kaip 8 m. Iš metalo ir balto plastiko pagamintas žodis #Laisvė prie Prezidentūros švies dvi savaites.

Šalies vadovė visus vilniečius ir sostinės svečius kviečia nusifotografuoti prie šios šviesos instaliacijos ir naudojant žymą #Laisvė socialiniuose tinkluose pasidalinti, ką kiekvienam piliečiui reiškia laisvė ir nepriklausomybė.

Sausio 13-osios rytą Prezidentė prisijungdama prie akcijos „Atmintis gyva, nes liudija“, Prezidentūroje uždegė žvakutę. Vėliau šalies vadovė dalyvaus iškilmingame Lietuvos Respublikos Seimo posėdyje, kur pasakys kalbą Laisvės gynėjų dienos 25-ųjų metinių proga. Vidurdienį Prezidentė Nepriklausomybės aikštėje dalyvaus iškilmingoje Valstybės vėliavų pakėlimo ceremonijoje, po kurios Sausio 13-osios aukas pagerbs Antakalnio kapinėse.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!