- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su tarptautinės energetikos bendrovės „Chevron” atstovais Jay Johnson ir Gilbert Ankenbauer, kurie pristatė bendrovės patirtį vykdant skalūninių dujų paiešką.

„Kiekvienai valstybei svarbu žinoti savo gamtinius išteklius, energetinius resursus ir galimybes. Lietuvai taip pat būtina ištirti savo žemės gelmes, kad prireikus galėtų jas panaudoti žmonių gerovei kurti”, – sakė šalies vadovė.

Prezidentės teigimu, energetinio savarankiškumo siekiančiai Lietuvai labai svarbu užsitikrinti energetinių šaltinių įvairovę. Todėl jeigu paieška bus efektyvi, skalūnų dujos galėtų tapti dar viena papildoma alternatyva brangioms rusiškoms dujoms.

Pasak Prezidentės, vykdant skalūninių dujų žvalgybą, turi būti laikomasi visų gamtosauginių reikalavimu ir vykdomas aktyvus dialogas su vietos bendruomenėmis. Valstybės vadovės teigimu, šalies žmonėms turi būti pateikiama aiški ir suprantama informacija.

Skalūnų dujų žvalgyba ir gavyba Lietuvos Respublikos Seimo ir Vyriausybės yra įvardyta vienu iš valstybės politikos prioritetų. Todėl Lietuva ir toliau skatins skalūnų žvalgybą šalyje ir ekonomiškai pagrįstą, su aplinkosaugos principais suderintą skalūnų angliavandenilių gavybą.

Šiuo metu „Chevron” dalyvauja Aplinkos ministerijos vykdomame tarptautinių skalūnų dujų bei naftos paieškos ir gavybos Lietuvoje konkurse.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!