- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo Tarptautinei neįgaliųjų dienai paminėti skirtame renginyje „Esame drauge". R.Dačkaus nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo Tarptautinei neįgaliųjų dienai paminėti skirtame renginyje „Esame drauge”. Į Nacionalinėje filharmonijoje vykusią šventę atvyko daugiau nei 700 negalią turinčių žmonių iš visos Lietuvos.

„Lietuva – tai mes visi. Be išimčių. Šiandien čia susirinkę iš visos šalies, esate stipri bendruomenė. Negalią turinčių žmonių ryžtas, nuoširdumas ir mokėjimas padėti yra pavyzdys kiekvienam. Jūsų pergalės parolimpinėse žaidynėse, profesinė, mokslo ir meninė veikla kalba už save – valia ir noras gyventi prasmingai daro stebuklus”, – sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė, sveikindama šventės dalyvius.

Pasak Prezidentės, netrukus prasidėsiantis advento laikotarpis kiekvieną paskatina prisiminti, kokia svarbi ir reikalinga yra nuoširdi bendrystė, suteikianti pasitikėjimo ir suartinanti mus visus. Turime būti geranoriški, pastebėti vienas kitą ir mokėti atjausti. Patirtis, kuria dalijasi žmonės, turintys negalią, būna ir gera, ir skaudi, tačiau kiekvieną iš mūsų ji veda pirmyn ir suteikia dar daugiau drąsos ir stiprybės.

Prezidentė palinkėjo šventės „Esame drauge” dalyviams stiprybės, ištvermės ir santarvės kiekvieną dieną, taip pat, kad šios šventės sukurta šiluma ir gerumas pasklistų po visą šalį ir leistų prabilti žmonių širdims.

2012 m. Lietuvoje gyveno per 260 tūkst. negalią turinčių žmonių. Iš jų – beveik 16 tūkst. vaikų.

Tarptautinė neįgaliųjų diena Jungtinių Tautų Organizacijos iniciatyva minima gruodžio 3-iąją nuo 1993 metų.

Jau tradicija tapusią, devynioliktąją šventę-koncertą „Esame drauge” surengė Lietuvos muzikų rėmimo fondas ir bendrija „Atgaiva”.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!