- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė labiausiai nuo stichijos nukentėjusiuose Varėnos rajono kaimuose ir susitiko su šio regiono gyventojais (Prezidentės spaudos tarnybos nuotr.)




Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė labiausiai nuo stichijos nukentėjusiuose Varėnos rajono Serapiniškių ir Pamusių kaimuose, Alytaus rajono Pivašiūnų ir Butrimonių kaimuose, Prienų rajono Stakliškių kaime bei Jiezno miestelyje ir susitiko su šio regiono gyventojais.

Prezidentės įsitikinimu, Lietuvą užgriuvusi stichinė nelaimė yra bendra visų bėda, todėl šalies vadovė pakvietė visiems kartu susitvarkyti ir įveikti šitos stichijos padarinius.

„Pagal šalies galimybes lėšų nuo stichijos nukentėjusiems regionams atkurti bus ieškoma ir bus rasta, bet labiausiai šiuo metu trūksta darbo rankų, kurios padėtų susitvarkyti, todėl visus kviečiu į talką", – pabrėžė Prezidentė.

Prezidentė akcentavo, kad situacija sudėtinga, bet vietos valdžia, kelininkai, elektrikai, ugniagesiai dirba ir daro, ką gali, o patys žmonės dalijasi savitarpio pagalba ir vieni kitiems padeda.

Savivaldybė ir Vyriausybė, pasak šalies vadovės, turi ieškoti galimybių padėti nukentėjusiems nuo gamtos stichijos, pirmiausia tiems, kurie neteko stogo virš galvos. Tačiau, kaip teigia Prezidentė, vien valdžios pastangų neužteks, todėl žmonėms reikia būti solidariems ir padėti vieni kitiems visais įmanomais būdais.

Prezidentė pabrėžė, jog draudimo kompanijos reaguoja itin pasyviai. Pagalba žmonėms, pasak šalies vadovės, turi būti suteikta nedelsiant, todėl draudikai turi imtis visų įmanomų priemonių padėti žmonėms, nes tai yra jų prievolė. Valstybė savo ruožtu skirs lėšų iš vyriausybės rezervo fondo, kuris yra skirtas tokiai pagalbai teikti. Šalies vadovė taip pat atkreipė dėmesį, kad Darbo biržos lėšomis savivaldybėms viešieji darbai bus kompensuojami šimtu procentų.

Prezidentė šiandien taip pat lankysis nuo stichijos nukentėjusiame Kaune.

Prezidentės spaudos tarnybos inf.

2010-08-10

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!