- Reklama -

lrp.lt nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė gavo Olandijos Ministro Pirmininko Marko Rutte oficialų kvietimą dalyvauti kitąmet kovo mėnesį Hagoje vyksiančiame Branduolinio saugumo vadovų susitikime.

Nyderlandų premjero laiške dėkojama už Lietuvos vadovės asmeninį indėlį atkreipiant tarptautinės bendruomenės dėmesį į branduolinio saugumo problemas ir kuriant saugesnį pasaulį.

Hagos susitikime, kuris yra organizuojamas JAV Prezidento Baracko Obamos iniciatyva, valstybių vadovai iš viso pasaulio diskutuos kaip kovoti su branduoliniu terorizmu ir užtikrinti branduolinį saugumą. Lietuvai tai dar viena svarbi galimybė atkreipti kitų šalių dėmesį į kaimynystėje statomas nesaugias branduolines jėgaines.

Tai jau antrasis aukšto lygio susitikimas branduolinio saugumo tema, į kurį kviečiama šalies vadovė. Seule 2012 m. kovą įvykusiame vadovų susitikime Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, jog aukščiausi tarptautiniai saugumo standartai turi būti taikomi visoms pasaulio atominėms elektrinėms.

Prezidentės iniciatyva pernai kovo mėnesį Medininkuose įkurtas Branduolinio saugumo kompetencijos centras. 2013 m. JAV ir Lietuvos užsienio reikalų ministrai pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo kovoje su branduolinių medžiagų kontrabanda sustiprinimo.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!