- Reklama -

Egipte nukrito "Metrojet" lėktuvas su daugiau kaip 200 keleivių, turėjęs skristi iš Egipto į Sankt-Peterburgą. Nuotr. iš tourprom.ru

Egipte nukritus Rusijos lėktuvui su daugiau nei 200 žmonių, Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą Federacijos Prezidentui Vladimirui Putinui dėl lėktuvo katastrofos.

“Jūsų Ekscelencija, savo ir visos Lietuvos žmonių vardu reiškiu nuoširdžią užuojautą dėl daugybės žmonių gyvybių pareikalavusios Jūsų šalies lėktuvo katastrofos. Linkiu stiprybės aukų šeimoms ir artimiesiems”, – teigiama Prezidentės užuojautoje.

Seimo pirmininkės užuojauta Rusijos Dūmos pirmininkui

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė Seimo ir savo vardu pareiškė nuoširdžią užuojautą per Rusijos oro linijų lėktuvo katastrofą Sinajaus pusiasalyje, Egipte, žuvusių asmenų šeimoms, artimiesiems ir visai Rusijos tautai.

„Kiekvieno žmogaus netektis paliečia dešimtis jo artimųjų – šeimą, gimines, draugus ir kolegas. Lietuva supranta šios tragedijos mastą ir praradimo skausmą“, – Rusijos Federacijos valstybės Dūmos Pirmininkui Sergejui Naryškinui išsiųstoje užuojautoje teigia Parlamento vadovė.

Žuvusiųjų artimiesiems Seimo Pirmininkė linki rimties ir dvasios stiprybės.

Rusijoje – gedulas

Šeštadienio rytą 6:21 Rusijos lėktuvas pakilo iš Šarl-el- Šeicho (Egiptas) oro uosto skristi į Sank-Peterburgą (Rusiją), tačiau netrukus dingo iš radarų ir nukrito kalnuotoje teritorijoje, netoli El-Ariš miesto.

Jau pakilus į orą, ekipažo vadovas pranešė į žemę apie techninius gedimus.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, katastrofos liudininkai teigė, jog lėktuvas užsidegė ore.

Pranešama, kad lėktuve skridę visi 217 keleivių žuvo. Lėktuve buvo 63 vyrai, 138 moterys ir 17 vaikų. Nelaimės vietoje dirba 45 greitosios pagalbos automobiliai ir gelbėtojų brigados.

Rusijoje dėl lėktuvo katastrofos lapkričio 1 d. skelbiamas gedulas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!