- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su naująja Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) pirmininke Danguole Navickiene. Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su naująja Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) pirmininke Danguole Navickiene. Susitikime buvo aptartas pasaulio lietuvių organizacijų vaidmuo telkiant lietuvius, išvykusius iš tėvynės, Lietuvoje ir užsienyje gyvenančių lietuvių bendradarbiavimo stiprinimo galimybės.

„Gyvenančius Lietuvoje ar išsibarsčiusius po visą pasaulį, mus visus jungia mūsų Tėvynė. Esame viena Lietuva. Kad ir kur būtumėme, svarbu, kad turėtume bendrų minčių, bendrą tikslą, būtume vieningi ir dirbtumėme savo šaliai”, – teigė šalies vadovė.

Prezidentės teigimu, būtina sudaryti visas sąlygas užsienio lietuvių aktyvesniam įsitraukimui į valstybės gyvenimą. Pasak šalies vadovės, užsienyje gyvenančių lietuvių intelektinis, kultūrinis, mokslinis potencialas, verslo ryšiai galėtų būti panaudojami Lietuvos gerovei kurti.

Šalies vadovė pabrėžė, kad valstybei svarbus kiekvienas, net ir toliausiai nuo jos esantis lietuvis. Todėl Pasaulio lietuvių bendruomenė, pasak Prezidentės, turėtų tapti ta jėga, kuri padėtų ginti ir užtikrinti lietuvių teises ir interesus visame pasaulyje, aktyviai skatintų išlaikyti ryšį su Lietuva. Aktyvi organizacijos veikla prisidėtų ir formuojant Lietuvos įvaizdį pasaulyje. Prezidentė palinkėjo pirmininkei D. Navickienei savo asmeniniu pavyzdžiu skiepyti išeiviams pagarbą ir pasididžiavimą tėvyne, meilę lietuviškoms tradicijoms, papročiams ir kalbai.

Susitikime su Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininke taip pat buvo aptartas ir dvigubos pilietybės klausimas. Šiuo metu pagal Konstituciją ir Konstitucinio Teismo doktriną dvigubos pilietybės atskiri atvejai yra tik ypač retos išimtys, o ne paplitęs reiškinys. Atsižvelgiant į tai, kad visuomenėje vyksta permainos ir keičiasi žmonių lūkesčiai, Prezidentė kreipėsi į Konstitucinį Teismą išaiškinimo dėl pilietybės teikimo plėtros galimybių. Konstitucinis Teismas priėmė nagrinėti šalies vadovės prašymą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!