- Reklama -

Prezidentė D.Grybauskaitė įspėjo, kad "Lietuva visada kovos iki galo". lrp.lt nuotr.

Seimo rudens sesijos pradžios proga – karinė retorika iš Prezidentės Dalios Grybauskaitės ir Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus lūpų.

„Virš mūsų regiono susitvenkė niūrūs geopolitinės audros debesys, todėl privalome susitelkti, sustiprinti valstybės saugumą, didinti finansavimą krašto gynybai. Ne tik siekdami įrodyti NATO partneriams, kad rimtai žiūrime į Lietuvos ir visos transatlantinės bendrijos gynybą, bet ir stiprindami pasitikėjimą mūsų kariais ir demonstruodami visam pasauliui, jog Lietuva visada kovos iki galo“, – sakoma Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinime rudens sesiją šiandien pradedančiam Seimui.

Apie šaltąjį karą prabilo ir Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Artėdami prie mūsų kadencijos pusiaukelės, susiduriame su nauja geopolitine realybe, iš jos išplaukiančiomis ekonominėmis ir saugumo problemomis, kurių niekas negalėjo numatyti. Rusijos agresija prieš Ukrainą grąžina mus į užmirštą šaltojo karo laikų realybę – į pirmą planą išplaukia krašto gynybos reikalai, kasdien turime būti pasirengę galimiems netikėtumams“, – Seimo rudens sesijos pradžios proga kalbėjo premjeras.

KK nuotr.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!