- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Przidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Nepriklausomybės dienos proga pasveikino Albanijos Prezidentą Bujar Nishani.

“Nuoširdžiai sveikinu Jus šimtųjų nepriklausomos Albanijos valstybės įkūrimo metinių proga. Jums ir visiems Albanijos žmonėms linkiu laimės ir visokeriopos sėkmės, o Jūsų šaliai – ilgų taikos, vidinės santarvės ir klestėjimo metų. Džiaugiuosi, kad ši Jūsų šaliai ypatinga data sutampa ir su dvidešimtosiomis diplomatinių santykių tarp Lietuvos ir Albanijos atkūrimo metinėmis. Nuo pat 1991-1992 metų mūsų šalys ieškojo būdų bei priemonių dvišaliams politiniams, ekonominiams ir kultūriniams santykiams stiprinti”, – rašoma Prezidentės sveikinimo laiške.

Pasak šalies vadovės, Lietuvos ir Albanijos dialogas ir bendradarbiavimas ypač suintensyvėjo 2000 metais, kai kartu su kitomis septyniomis šalimis įkūrė vadinamąją Vilniaus grupę praktiniam bendradarbiavimui siekiant narystės NATO sustiprinti.

„2004 metais Lietuva, o po keleto metų ir Albanija, šį tikslą sėkmingai pasiekė. Tad šiandien galime pasidžiaugti, kad tapome aktyviomis šio saugumui ir stabilumui visoje euroatlantinėje erdvėje ir už jos ribų itin svarbaus Aljanso narėmis”, – teigia Lietuvos vadovė.

Prezidentė taip pat pareiškė tikinti, jog sukaupta abiejų šalių patirtis dar labiau sustiprins dialogą ir bendradarbiavimą visais svarbiausiais klausimais.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!