- Reklama -

LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentūros archyvo nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino išrinktąjį Suomijos Prezidentą Sauli Niinistö.

“Nuoširdžiai sveikinu Jus tapus naujuoju Suomijos Respublikos Prezidentu. Linkiu sėkmės ir stiprybės einant šias svarbias ir atsakingas pareigas”, – rašoma Prezidentės sveikinimo laiške.

Prezidentės teigimu, praėjus dvidešimčiai metų nuo Lietuvos ir Suomijos diplomatinių santykių atkūrimo, galima džiaugtis puikiais dvišaliais ryšiais, glaudžiu bendradarbiavimu ES, giliu tarpusavio supratimu ir parama svarbiausiais klausimais.

„Tikiuosi, kad Jūsų vadovavimo Suomijai laikotarpiu dvišaliai santykiai tarp Lietuvos ir Suomijos dar labiau sutvirtės, o dialogą bei bendradarbiavimą tiek Baltijos jūros regione, tiek Europos Sąjungoje praturtins mūsų šalims ir visai Europai svarbios idėjos ir iniciatyvos”, – teigia Prezidentė.

Valstybės vadovė pakvietė išrinktąjį Suomijos Prezidentą atvykti į Lietuvą dvišalio vizito ir dalyvauti šių metų balandžio 23 d. Vilniuje rengiamame Šiaurės ir Baltijos valstybių vadovų susitikime. 2012 m. sausio 1 d. Lietuva perėmė vadovavimą aštuonių Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimui.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!