- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiks su Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetu. Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį, vasario 4 d., susitiks su Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetu bei aptars, kokios teisinės priemonės padėtų užtikrinti žmonių socialinį saugumą, padėtų mažinti smurtą, patyčias ir skurdą šalyje.

Prezidentė yra pabrėžusi, kad iki Seimo rinkimų būtina priimti socialinės atskirties mažinimui svarbius sprendimus bei sukurti vieningą ir efektyvią vaiko teisių apsaugą šalyje.

“Lietuvos vaikai yra pažeidžiamiausia socialinė grupė – juos labiausiai paliečia ne tik skurdas, bet ir smurtas, nesaugi aplinka. Vien oficialiais duomenimis, per metus nuo smurto nukentėjo 1,2 tūkst. vaikų, dar 32 vaikai ir paaugliai nusižudė, o patyčių mastas Lietuvoje vienas didžiausių tarp ES šalių.

Lie­tu­vo­je per­nai že­miau skur­do ri­zi­kos ri­bos gy­ve­no apie 560 tūkst. as­me­nų. Skurdo rizikoje dažniausiai atsiduria be­dar­biai – 62,6 proc., vai­kai iki 18 me­tų – 23,5 proc., senat­vės pensinin­kai – 22 pro­cen­tai”, – rašoma Prezidentės spaudos tarnybos išplatintame pranešime spaudai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!