- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė. KK nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentę Dalią Grybauskaitę su pergale rinkimuose jau pasveikino užsienio valstybių ir Europos Sąjungos institucijų vadovai.

Šalies vadovė sulaukė sveikinimų iš kaimyninių valstybių – telefonu Prezidentę pasveikino Latvijos Prezidentas Andris Bėrzinis, o Estijos vadovo Tomo Hendriko Ilveso sveikinimą įteikė šios šalies ambasadorius. Telefonu Prezidentę taip pat pasveikino ir išrinktasis Ukrainos Prezidentas Piotras Porošenka.

Per Vokietijos ambasadą perduotas šios šalies vadovo Joachimo Gaucko laiškas su sveikinimu ir kvietimu atvykti vizito.

Oficialius sveikinimus Prezidentei išplatino Europos Sąjungos vadovai – Europos Parlamento Pirmininkas Martinas Schulzas, Europos Sąjungos Komisijos Pirmininkas Jose Manuelis Barroso ir Europos Tarybos Prezidentas Hermanas Van Rompuy.

„Dalia Grybauskaitė įrodė, kad yra patikima ir atsakinga lyderė Europos Sąjungoje bei stipri Prezidentė, išvedusi savo šalį iš ekonominės krizės”, – pabrėžiama M. Schulzo sveikinime.

„Esu įsitikinęs, kad Prezidentės tęsiama lyderystė padės Lietuvai įveikti iškilusius iššūkius ir Lietuva tęs savo reikšmingą vaidmenį bei indėlį stiprinant Europos Sąjungą”, – teigiama H. Van Rompuy sveikinime.

„Faktas, kad Lietuvos žmonės Jums patikėjo antros kadencijos mandatą, tik įrodo, kaip aukštai jie įvertino jūsų pastangas ir darbą”, – sakoma J. M. Barroso sveikinime. Europos Sąjungos Komisijos Pirmininkas taip pat džiaugiasi galėjęs kartu dirbti Europos Komisijoje, o paskui tęsti konstruktyvų bendradarbiavimą su Dalia Grybauskaite kaip valstybės vadove, ypač Lietuvos pirmininkavimo Europos Tarybai metu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!