- Reklama -

Lietuvai rengiantis pirmininkauti ES Tarybai, Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su įtakingų Briuselio ir kitų Europos tyrimų centrų (Think Tanks) atstovais. Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvai rengiantis pirmininkauti ES Tarybai, Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su įtakingų Briuselio ir kitų Europos tyrimų centrų (Think Tanks) atstovais.

Neformalioje diskusijoje, kurioje dalyvavo garsūs Europos finansų, ekonomikos ir užsienio politikos ekspertai, aptarti pagrindiniai Lietuvos pirmininkavimo ES uždaviniai, kalbėta apie padėtį Europoje ir kaip ES narėms sekasi įveikti ekonominius iššūkius. Taip pat apsikeista įžvalgomis apie ES santykius su išorės partnerėmis, tarp jų ir Rytų partnerystės šalimis.

Šalies vadovės teigimu, pirmininkavimas ES yra labai atsakingas uždavinys, kuriam būtina ne tik gerai pasiruošti, bet ir išsamiai informuoti apie savo tikslus ir darbus visus svarbiausius europinės politikos veikėjus, tarp jų ir mokslininkus, formuojančius pagrindines ES studijų kryptis. Taip pat įsiklausyti, kaip ekspertai vertina politines temas, su kuriomis Lietuva susidurs pirmininkaudama ES Tarybai.

„Lietuva jau nebe ES naujokė, o lygiavertė ir patikima narė. Mums pirmą kartą bus patikėta vadovauti visos ES teisėkūros procesui. Tai didelė atsakomybė. Stengsimės pateisinti mums suteiktą pasitikėjimą ir gerai atstovauti Europos žmonių interesams”, – teigė šalies vadovė.

Susitikime dalyvavo svarbiausių ES ir politologijos studijų centrų – Bruegel, Germano Marshallo fondo, Europos politikos centro, Lisbon Council ir kitų organizacijų – atstovai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!